A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

До відома жителів селища Семенівка!

Дата: 28.10.2016 16:48
Кількість переглядів: 609

ДФото без описуо відома жителів селища Семенівка!

Щоб запобігти формуванню хибної думки, щодо причин відмови сесії селищної ради першого скликання від 08 липня 2016 року, у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування представникам релігійної організації Православної Церкви Храму Святої Покрови, та для спростування дезінформації з цього питання, яка розповсюджується в селищі, інформуємо!

До Семенівської Селищної ради надійшло прохання від представників релігійної організації Православної Церкви Храму Святої Покрови про виділення земельної ділянки площею 0,2 га за адресою вул. Незалежності, а саме між приміщенням „Аптека №185“ та магазином „Скарбничка“, для будівництва Храму. На даний лист була надана відповідь з роз’ясненнями, щодо належної форми та змісту звернення до органів місцевого самоврядування, особи зацікавленої в одержання у користування земельної ділянки із земель комунальної власності. У відповіді було вказано про відсутність, на даний  час, генерального плану забудови селища Семенівка, що згідно норм чинного законодавства унеможливлює надання земельних ділянок із земель комунальної власності у користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб.  Крім того, на вказану земельну ділянку зареєстровано право комунальної власності для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а саме її призначено для розміщення дитячого майданчику.

До цього ж, навіть не зважаючи на вище вказані причини відмови релігійній організації, а враховуючи межі сусідніх земельних ділянок право власності, користування, якими зареєстровано за фізичними, юридичними особами. Розмір земельної ділянки  по вул. Незалежності між приміщенням „Аптека №185“ та магазином „Скарбничка“ не має й половини площі вказаної у листі Православної Церкви Храму Святої Покрови.

Враховуючи вище викладене, та лише з мотивів дотримання норм чинного законодавства, а ні в якому разі не порушення права на свободу віросповідання, депутатами сесії селищної ради було одноголосно прийняте рішення про відмову у задоволенні даного прохання.

Звертаємо Вашу увагу, що представникам релігійної організації Православної Церкви Храму Святої Покрови та священнику О.Зеновію, особисто, неодноразово було наголошено, що вони мають право, звернутися до селищної ради з клопотанням про надання земельної ділянки для будівництва Храму в іншому можливому місці. Зазначаємо, що до цього часу, по даному питанню, ніхто з них до землевпорядника не звертався.

Принагідно повідомляємо, що представники Всіхсвятської релігійної громади Української Православної церкви, теж отримали відмову у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою що відведення, земельної ділянки у постійне користування за даною адресою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора