A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Перехід на зимовий час

Дата: 23.10.2020 10:53
Кількість переглядів: 205

Традиційно, наприкінці жовтня українці переводять свої годинники, переходячи на зимовий час. Перехід на літній і зимовий час регламентується постановою Кабінету міністрів №509 “Про порядок обчислення часу на території України” від 13 травня 1996 року.

Датою переходу на зимовий час в Україні є остання неділя жовтня. Таким чином, переведення часу в 2020 році відбудеться у ніч з суботи, 24 жовтня, на неділю, 25 жовтня. Цієї ночі о 04:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину назад. Тож, завдяки цьому можна буде довше поспати.

Слід також зауважити, що на 25 жовтня в Україні заплановані місцеві вибори, тому варто уважно стежити за часом. Хоча більшість сучасних гаджетів запрограмовані на автоматичне переведення годинників.

Мета переходу на літній та зимовий час:

Традицію переводити годинники запровадили з метою економії електроенергії, щоб людина могла працювати, використовуючи менше штучного освітлення.

Загалом перехід на літній і зимовий час здійснюється у багатьох країнах світу, зокрема і в європейських державах. Таким чином окремі країни підлаштовуються під зміну початку та закінчення світлового дня в різні сезони.

В Євросоюзі дозволили країнам не переводити годинники на літній та зимовий час.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора