Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Всесвітній день молоді

Дата: 10.11.2020 12:35
Кількість переглядів: 252

Фото без опису10 листопада-Всесвітній день молоді

Всесвітній день молоді встановлено на честь заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді (ВФДМ) (World Federation of Democratic Youth, WFDY).

Ця подія відбулася в 1945 році у Лондоні під час Всесвітньої конференції молоді.

Тоді історичну конференцію скликали за ініціативою Всесвітньої ради молоді, яка була створена під час Другої світової війни для боротьби з фашизмом.

Вперше на конференцію зібралися представники 63 національностей міжнародного молодіжного руху, яке об'єднувало більше 30 мільйонів молодих людей різних політичних ідеологій та релігій.

Відтоді міжнародне об'єднання молодіжних організацій — це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, який об'єднує молодь усього світу без відмінності політичних і релігійних поглядів, расової та національної приналежності.

ВФДМ веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне згуртування прогресивної молоді; проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму та расизму.

Найвідомішим заходом, проведеним ВФДМ, є фестиваль молоді і студентів. 1-й Всесвітній фестиваль молоді і студентів (1st World Festival of Youth and Students), який пройшов у Празі у 1947 році і зібрав 17 тисяч учасників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора