Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звернення депутатів Семенівської селищної ради до Кабінету Міністрів України

Дата: 18.01.2021 10:24
Кількість переглядів: 299

Звернення депутатів Семенівської селищної ради до Кабінету Міністрів України  щодо підвищення тарифів на природний газ та електроенергію

Підтримуючи звернення Полтавської обласної ради щодо ситуації з підвищенням тарифів на природний газ та електроенергію, вважаємо за необхідне відстоювати інтереси доведених до відчаю людей, які змушені виходити на вуличні зібрання, щоб донести до влади свої протестні настрої.

Напружена соціально-економічна ситуація на фоні стрімкого зростання безробіття та бідності населення глибоко ускладнюється також умовами тривалого карантину.

Нестримна інфляція, скорочення робочих місць, падіння економіки, відсутність справжніх реформ, тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вкрай негативно впливають на якість життя наших громадян.

Непомірне підвищення тарифів, що тягне за собою зростання цін на продукти харчування, товари повсякденного вжитку, ліки тощо, фактично ставить людей за межу виживання та призводить до повного зубожіння нашого населення, особливо в сільській місцевості.

Ми, депутати Семенівської селищної ради, звертаємось до вищих органів влади України з приводу недопущення підвищення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги.

Враховуючи численні звернення від населення громади щодо економічно необґрунтованих цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, неспроможності громадян сплачувати за такі послуги, вимагаємо:

- затвердити прозору та відкриту для населення методику обрахунку та встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, яка має передбачити тільки прямі виробничі витрати, мінімальний рівень рентабельності надавачів послуг та публічне обговорення;

- вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній;

- посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін на газ;

- вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на електроенергію.

Реалізація зазначених заходів дозволить змінити державну політику з питань тарифоутворення та сприятиме підвищенню якості життя наших людей.

Прийнято на другій сесії Семенівської селищної ради

                                          восьмого скликання 15 січня 2020 року

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора