Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Профілактична бесіда

Дата: 26.01.2021 15:37
Кількість переглядів: 420

Посилаючись на видання "Голос громади",

25 січня 2021 року у приміщенні Семенівського районного сектору філії ДУ "Центр пробації" в Полтавській області для неповнолітнього клієнта пробації було проведено профілактичну бесіду на тему: "Адміністративна відповідальність неповнолітніх". Дільничний офіцер поліції лейтенант Іван Борисенко розповів, що основним нормативно-правовим актом, який передбачає адміністративну відповідальність неповнолітніх, є Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Особи, які на момент вчинення адміністративного правопорушення досягли 16-річного віку, підлягають адміністративній відповідальності.

Зокрема, чинним законодавством України передбачена відповідальність за вчинення правопорушень неповнолітніми у віці від 14-ти до 16-ти років, яка покладається на законних представників у вигляді штрафу. До неповнолітніх віком 16-18 років, які скоїли адміністративні проступки, можуть бути застосовані заходи впливу або адміністративні стягнення.

Наприкінці бесіди дільничний офіцер звернув увагу неповнолітнього на його права, а матері на обов?’язки, щодо виховання дитини та наголосив про наслідки за їх недотримання.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора