Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про соціальні послуги

Дата: 05.02.2021 13:20
Кількість переглядів: 413

Шановні жителі громади!

17.01.2019 року прийнято Закон України «Про соціальні послуги», яким визначено основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Надавачем соціальних послуг Семенівської селищної ради є Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради. У складі установи функціонують наступні підрозділи:

1. Відділення соціальної роботи.

2. Відділення соціальної допомоги вдома.

3. Відділення стаціонарного догляду.

4. Відділення денного перебування.

5. Відділення надання адресної натуральної допомоги.

Соціальні послуги надаються отримувачам:

1. За рахунок бюджетних коштів;

2. З установленням диференційованої плати залежно від доходів отримувача соціальних послуг.

3. За рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб.

За рахунок бюджетних коштів, тобто безкоштовно для отримувача соціальної послуги, незалежно від доходу, соціальні послуги отримують:

- особи, які постраждали від торгівлі людьми і отримують соціальну допомогу відповідно до законодавства у сфері протидії торгівлі людьми, особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, діти з інвалідністю, особи з інвалідністю 1 групи, діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа віком до 23 років, сім’ї опікунів, піклувальників, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї патронатних вихователів.

- діти, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежні), гострі або хронічні захворювання нирок, діти, які отримали тяжку травму, потребують, трансплантації органу, потребують паліативної допомоги. Перелік вищезазначених хвороб для дітей, яким не встановлено інвалідність затверджує Кабінет Міністрів України.

- інші категорії осіб – соціальні послуги з консультування, інформування, надання притулку, представництва інтересів, а також соціальні послуги, що надаються кризово.

- всі інші категорії отримувачів соціальних послуг середньомісячний сукупний дохід яких становить менше двох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб.

Зважаючи на те, що основний контингент одержувачів соціальних послуг – громадяни непрацездатного віку, тобто пенсіонери, то, станом на 01.01.2021 року, право на отримання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів мають особи середньомісячний сукупний дохід яких становить менше 3538,00 гривень.

З установленням диференційованої плати в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, надаються соціальні послуги отримувачам соціальних послуг, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує два прожиткові мінімуми, але не перевищує чотири прожиткові мінімуми. Тобто від 3538,00 гривень до 7076,00.

За рахунок отримувача соціальних послуг або за рахунок третіх осіб, соціальні послуги надаються особам, середньомісячний сукупний дохід яких перевищує чотири прожиткові мінімуми для відповідної категорії осіб.

Протягом року планується збільшення прожиткового мінімуму, тому і розмір плати за отримані соціальні послуги буде змінюватись.

Шановні отримувачі соціальних послуг, маємо до Вас велике прохання: при зверненні за наданням соціальної послуги, Вам необхідно заповнити заяву встановленого зразка, яка буде надана у будь – якому відділенні КУ «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради, та надати всі довідки про доходи.

Отримати інформацію про весь перелік документів, необхідних для одержання соціальної послуги, в залежності від Ваших потреб, Ви можете за телефоном: 92 – 5 - 60Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора