Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Договір про припинення права на аліменти

Дата: 05.02.2021 13:33
Кількість переглядів: 250

Договір про припинення права на аліментиФото без опису

Однією з форм матеріального утримання дитини ????, що не досягла повноліття, є аліменти – кошти на утримання дитини, які визначаються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі. Однак, батьки, які не бажають або з інших підстав не мають змоги виконувати обов’язок грошового утримання своїх дітей до їхнього повноліття (наприклад, відсутність стабільного заробітку, постійне місце проживання у іншій країні тощо), можуть врегулювати питання сплати аліментів у спосіб, визначений статтею 190 Сімейного кодексу України, яка передбачає можливість укласти договір ?????? про припинення права на аліменти у зв?язку з передачею на користь дитини права власності на нерухоме майно.

Таким нерухомим майном може бути житловий будинок ????, квартира ????, земельна ділянка ???? тощо. Право власності на нерухоме майно за таким договором виникає з моменту державної реєстрації цього права. Його набувачем є дитина або дитина і той з батьків, з яким вона проживає, на праві спільної часткової власності на це майно.

За наслідками укладення договору той із батьків, з ким проживає дитина ?????????, зобов’язується самостійно її утримувати. Втім, варто пам'ятати, що договір позбавляє батька ???????, який його уклав, обов’язку грошового утримання дитини у вигляді сплати аліментів, однак, не звільняє його від обов?язку брати участь у додаткових витратах на дитину.

Договір укладається з дозволу органу опіки та піклування і підлягає нотаріальному посвідченню ????. Дитина, яка досягла чотирнадцяти років бере участь в укладенні договору.

Більше юридичних консультацій читайте на сайті ????http://bit.ly/3mmpm9U

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора