Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 12.02.2021 08:23
Кількість переглядів: 274

Фото без описуДень вшанування учасників бойових дій на території інших держав-15 лютого

Поділяючи всю біль з тими, хто втратив у військовому конфлікті в Афганістані своїх рідних і близьких, віддаючи данину поваги всім учасникам минулих подій, офіційно на законодавчому рівні в Україні встановлено пам’ятний день – це «День вшанування учасників бойових дій на території інших держав», який встановлений Указом Президента України від 11.02.2004р. №180/2004 і також традиційно щорічно відзначається 15-го лютого.

Будь-яка війна, безжалісно ламає життя безлічі людей, залишає темний слід у пам’яті, який не стирається часом. Це жорстока правда, з якою людській свідомості неможливо змиритися. Так склалося, що подібні помилки історії повторюються і відлуння війни знову ожило новими кривавими подіями на сході України. Війна – це безглуздя, яке руйнує майбутнє цілих поколінь. Тому всім людям, як представникам цивілізованого суспільства, хочеться побажати миру, здорового глузду, терпіння, взаєморозуміння, примноження у серці кожного добра і спокою, щоб не дати жодного шансу виплескам агресії в усіх її проявах!

Колишній Радянський Союз брав участь у багатьох військових конфліктах. Один з останніх, який залишив трагічні наслідки і болісні згадки, був конфлікт в Афганістані. Останню колону радянських військ з Афганістану було виведено 15-го лютого 1989-го року. Участь колишньої УРСР в цьому військовому конфлікті коштувало життя більше трьох тисяч наших українських солдатів і офіцерів, здоров’я десятків тисяч військових.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора