A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Урок для учнів Семенівського НВК № 2

Дата: 14.04.2021 10:00
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

13 квітня 2021 року начальником відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяною Новобранець за участю соціального партнера Семенівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості проведено урок для учнів Семенівського НВК №2 на тему:«Права дітей. Доступ до правової допомоги» за допомогою програми Zoom:

Тетяна Новобранець ознайомила дітей з їх правами: «Кожна дитина має право на освіту, на здоров’я і належну медичну допомогу, на ім’я та громадянство, має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження і насильства».

Фахівець бюро наголосила, що в Україні, окрім низки конвенцій та протоколів про права дитини, захист їм передбачено і Законом України «Про безоплатну правову допомогу», відповідно до п.2 ч.1 ст.14 якого діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Для отримання такої допомоги разом із дитиною до місцевого центру повинен звернутися її законний представник (батьки, опікуни, усиновителі, піклувальники, батьки-вихователі, прийомні батьки).

Представник Семенівської районної філії Полтавського ОЦЗ Тетяна Баранцова повідомила учням про Інтернет ресурси, які в майбутньому допоможуть зорієнтуватися на ринку праці та обрати майбутню професію.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора