A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 15.04.2021 14:36
Кількість переглядів: 642

Сьогодні, 15 квітня 2021 року, відбулося засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням селищного голови Людмили Милашевич.

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної

безпеки і надзвичайних ситуацій Семенівської

селищної ради

протокол № 5 / 2021

засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

15 квітня 2021 року смт Семенівка

Головуючий:

Милашевич Л. П.-селищний голова;

Присутні члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС :

-Полупан С.М., Шквир Г.В. , Календарь І. І., Петухова Н. М., Сурков О.С., Клименко В. С.

В засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС брали участь начальник Семенівської поліцейської дільниці ВП №1 Кременчуцького РУП ГУ НП у Полтавській області Кочерга Р. С.

Порядок денний:

1. Про епідемічну ситуацію на території Семенівської селищної ради та виконання протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.04.2021 № 20, протокольного рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області від 13.04.2021р. №8/2021 в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

2. Про посилення контролю щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів,торфовищ і сільськогосподарських угідь у пожежонебезпечний період 2021 року.

3. Про недопущенню відключень електропостачання вуличного освітлення по населених пунктах Семенівської селищної територіальної громади.

1 . Слухали:

Милашевич Л. П.-селищного голову, яка проінформувала про епідемічну ситуацію на території Семенівської селищної ради та виконання протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.04.2021 № 20, протокольного рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області від 13.04.2021р. №8/2021 в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Виступили:

-Полупан С. М.

-Петухова Н. М.

-Кочерга Р. С.

За результатами доповіді та обговорень місцева комісія вирішила :

1. Інформацію взяти до відома.

2. З 00 год. 00 хв. 15 квітня 2021 р. на території Семенівської селищної ради застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи „червоного” рівня епідемічної небезпеки, відповідно до протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.04.2021 № 20, та постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р № 1236 ,,Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), застосувавши заборону на:

2.1. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

2.2. Приймання відвідувачів у торгівельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у закладах, визначених у підпункті 2.4 цього пункту;

2.3. Приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

2.4. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівельного і побутового обслуговування населення, крім:

- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торгівельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;

- торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

- провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

- виконання робіт із збирання і заготівлі відходів;

- провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з надання телекомунікаційних послуг, здійснюється за попереднім записом;

2.5. Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів;

2.6. Приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах;

2.6.1.. Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;

2.7. Роботу закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;

2.8. Діяльність ринків, крім продовольчих;

2.9. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім: вихованців закладів дошкільної освіти за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я вихованців ;

2.10. Здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним (міським, внутрішньообласним тощо) та залізничним транспортом в межах Семенівської селищної територіальної громади , крім транзитних перевезень та перевезень:

- працівників, що задіяні на підприємствах, установах, організаціях віднесених до критичної інфраструктури (медичний персонал лікувальних установ, працівники підприємств життєзабезпечення, органів внутрішніх справ, рятувальних підрозділів тощо) за спеціальними перепустками виданими органами місцевого самоврядування за місцем проживання/роботи;

- легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія в яких не більше 5 осіб без урахування дітей віком до 14 років;

- службовими та/або орендованими автомобільними транспортами засобами підприємств, закладів та установ у межах кількості для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які проінформовано не менше ніж за два дні органи національної поліції;

- пасажирів автомобільного транспорту у міжнародному сполученні за наявності у них лабораторно підтвердженого негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведено не більш як за 48 годин до дня поїздки;

2.11. Перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, в тому числі виготовлених самостійно.

2.12. Заборонити роботу всіх стихійних ринків.

2.13. Обмежити доступ відвідувачів до відділу земельних відносин, відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, відділу культури та дозвілля , управління соціального захисту населення та праці Семенівської селищної ради.

2.14 Власникам торгівельних центрів ( «Маркетопт» , «Абсолют-Маркет») при прийманні відвідувачів суворо дотримуватися карантинних вимог.

Контроль за виконанням покласти на СПД ВП №1 Кременчуцького РУП ГУ НП у Полтавській області та Семенівське управління ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

3. З метою контролю рівня захворюваності та відповідного реагування доручити директору КП «Семенівський Центр ПМСД» Семенівської селищної ради та Оболонської сільської ради надалі щоденно до 09.00 год. надавати інформацію щодо кількості виявлених випадків та рівню захворюваності гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 відповідно до узгодженої форми.

Термін дії карантинних вимог встановити до 01.05.2021року.

4. Продовжити роз’яснювальну роботу серед населення через ЗМІ, соціальні мережі та інші канали інформації щодо важливості дотримання протиепідемічних заходів під час погіршення епідемічної ситуації.

2.Слухали:

Інформацію Полупана С. М.-заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів щодо посилення контролю щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у пожежонебезпечний період 2021 року ( інформація Державної екологічної інспекції центрального округу додається )

Виступили :

-Сурков О. С.

-Кочерга Р. С.

Підсумки обговорення підвела селищний голова Милашевич Л. П.

За результатами доповіді та обговорень місцева комісія вирішила :

1.Посилити заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у пожежонебезпечний період 2021 року.

2 Заборонити на період з квітня по листопад місяці розведення багать в лісових масивах і випалювання сухої рослинності, сміття на землях лісового фонду, сільгоспугіддях, у лісосмугах, заплавах річок і вздовж доріг.

3. Активізувати на період з квітня по листопад 2021 року роз’яснювальну роботу серед населення громади через місцеві ЗМІ стосовно введення тимчасових обмежень на відвідування лісових масивів ( у пожежонебезпечний період) та обов`язкового дотримання протипожежних заходів.

4. Забезпечення створення та утримання в необхідних обсягах матеріального резерву пального для забезпечення у разі необхідності підрозділу Семенівського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області та КО «Місцева пожежна охорона» Семенівської селищної ради, які залучаються до гасіння пожеж в екосистемах.

5. Утворити постійно-діючі робочі групи із представників виконкому селищної ради , депутатів селищної ради , органів поліції та посадових осіб користувачів мисливських угідь для запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ, спалювання природної рослинності, сухостою із складенням протоколів про адміністративні правопорушення на винних осіб за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення та скерування їх розгляду до адмінкомісії виконкому селищної ради.

3. Слухали:

Полупана С.М. – заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів, який ознайомив членів комісії з проблемними питаннями , які виникли з оплатою коштів за використану електроенергію у березні поточного року, а саме: у зв’язку з ліквідацією сільських рад на баланс Семенівської селищної ради були передані всі точки обліку колишніх сільських рад. Рішенням сесії Семенівської селищної ради всі точки обліку вуличного освітлення були передані комунальному підприємству «Комунальник». Відповідно підприємством КП «Комунальник» була проведена тендерна процедура на закупівлю електроенергії, бюджетом селищної ради виділені кошти на оплату послуг з електропостачання вуличного освітлення, тому Виконавчий комітет Семенівської селищної ради не має змоги оплатити використану електроенергію ТОВ «Полтаваенергозбут». Станом на 15.04.2021 дані точки обліку не внесені до договору електропостачання між КП «Комунальник» та АТ «Полтаваобленерго», хоч заявки на включення з відповідними документами надіслані у лютому 2021 року.

Вирішили:

1. З метою недопущення відключення електропостачання вуличного освітлення, що може викликати соціальну напругу серед населення, запобігання злочинності в темну пору доби дозволити комунальному підприємству «Комунальник» оплатити рахунки за використану електроенергію на вуличне освітлення у населених пунктах Семенівської селищної територіальної громади.

Голова місцевої комісії

з питань ТЕБ та НС,

селищний голова Людмила Милашевич

секретар місцевої комісії з

питань ТЕБ та НС Григорій Шквир


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора