A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведено засідання круглого столу з питань підготовки до відзначення 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Дата: 21.04.2021 11:55
Кількість переглядів: 590

        21 квітня проведено засідання круглого столу з питань підготовки до відзначення 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи. У заході взяли участь заступник селищного голови Сергій Полупан, начальник управління соціального захисту та праці Алла Оніпко, начальник відділу культури та дозвілля Інна Календарь, директор КП «Комунальник» Олександр Сурков, голова районної організації «Союз-Чорнобиль» України Анатолій Святний.  Інна Календарь зазначила, що карантинні обмеження, які діють на території Полтавщини у зв’язку із захворюванням на COVID-19, внесли свої корективи до плану заходів з відзначення цієї пам’ятної дати. Так, тих ліквідаторів, які вже відійшли у вічність, вшануємо традиційно 26 квітня 2021 року вузьким колом осіб. Увечері напередодні долучимось до проведення Всеєвропейської акції «Запали свічку в пам'ять Чорнобильської трагедії».

     Алла Оніпко поінформувала про виконання заходів Комплексної програми соціального захисту населення Семенівської селищної ради, а саме: надано пільг на відшкодування проїзду учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС до санаторно-курортних закладів у сумі 2,8 тис.грн; компенсацію пільг з послуг зв’язку – 6,0 тис.грн; відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом – 61,8 тис.грн, залізничним транспортом 79,7 тис.грн.

       Крім того, обласною Комплексною програмою соціального захисту населення виділено кошти за зубопротезування та лікування ліквідаторів в сумі 69, 7 тис.грн, на даний час проліковано 19 осіб.

        Також у центральній бібліотеці буде діяти онлайн книжкова виставка «Відлуння Чорнобиля». Анатолій Святний розповів про діяльність громадської організації щодо захисту прав ліквідаторів Семенівської ТГ. Вирішено після стабілізації ситуації із карантином провести всі інші заплановані заходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора