A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Правовий урок для учнів Степанівського загальноосвітнього закладу середньої освіти

Дата: 10.06.2021 15:31
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

12 червня – Всесвітній день боротьби з дитячою працею.

Цей день був встановлений рішенням Міжнародної організації праці. Ідея внести в календар нову дату з’явилася в 1997 році після проведення заходів, присвячених боротьбі з найгіршими формами дитячої праці.

Саме з метою підвищення рівня обізнаності додержання законодавства про працю неповнолітніх, а також недопущення використання найгірших форм дитячої праці 9 червня 2021 року для учнів Степанівського загальноосвітнього закладу середньої освіти заступником начальника відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оленою Зайченко разом із фахівцем Семенівської районної філії Полтавського ОЦЗ Баранцовою Тетяною проведено інформаційний вебінар на тему: «Праця неповнолітніх: що потрібно знати».

Розпочала захід представник служби зайнятості Баранцова Тетяна, яка ознайомила учнів з послугами служби зайнятості та основними видами дитячої праці – виснажливою й надмірно тривалою працею у домашніх господарствах, роботою у промисловості, сімейному бізнесі, на вулиці (миття автомашин, жебракування).

Далі до заходу долучилась представник Семенівського бюро правової допомоги Олена Зайченко, яка розповіла підліткам про послуги бюро, а також про те що, у нашій державі праця неповнолітніх має свою специфіку. Відповідно до чинного законодавства України прийняття на роботу осіб молодше 16 років не допускається (як виняток - учні віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул).

Підлітки до 16 років можуть працювати у вільний від навчання час, при цьому робота повинна бути легкою та не завдавати шкоди здоров’ю неповнолітнього. Праця дітей національним законодавством не заборонена, але її застосування має відповідати нормам Кодексу законів про працю України.

Наприкінці заходу учням наголосили, що діти, які працюють у надто ранньому віці, понад встановлену тривалість робочого дня, в умовах, що є шкідливими для їх здоров’я і для їх фізичного й розумового розвитку, позбавлені дитинства і майбутнього.

 

Відділ “Семенівське бюро правової допомоги” знаходиться за адресою:

смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341) 91-2-43.

Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора