A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семінар для осіб, що перебувають на обліку в Семенівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості

Дата: 11.06.2021 14:47
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

11 червня 2021 року для осіб, що перебувають на обліку в Семенівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості заступник начальника відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Олена Зайченко провела семінар за допомогою програми ZOOM.

Олена Зайченко розповіла, що вже минуло 10 років з моменту прийняття Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, який був прийнятий 2 червня 2011 року. З прийняттям цього Закону був покладений початок однієї з найпрогресивніших систем правового захисту всіх без винятку громадян.

Присутні отримали інформацію про те, що таке безоплатна правова допомога.
Безоплатна правова допомога (БПД) – правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел.

БПД виокремлює таки види:

1. безоплатна первинна правова допомога (БППД) – можуть отримати усі особи, які перебувають під юрисдикцією України (громадяни України, іноземці, особи без громадянства, у тому числі біженці чи особи, які потребують додаткового захисту).

БППД включає такі види правових послуг:

надання правової інформації;

надання консультацій і роз`яснень з правових питань;

складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів

процесуального характеру);

надання консультацій, роз`яснень та підготовка проектів договорів користування земельними ділянками (оренда, суборенда, земельний сервітут, емфітевзис) для сільського населення – власників земельних ділянок;

надання допомоги в забезпечені доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

 

2. безоплатна вторинна правова допомога (БВПД) – можуть отримати лише ті категорії осіб, які передбачені ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

БВПД включає такі види правових послуг:

захист;

здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах,
органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

складання документів процесуального характеру.

Присутнім було повідомлено про можливість зареєструватися на сайті безоплатної правової допомоги в кабінеті клієнта за посиланням https://cabinet.legalaid.gov.ua/ та отримувати правові консультації он-лайн.

Крім того, отримати правову консультацію можна звернувшись безпосередньо до відділу “Семенівське бюро правової допомоги”, зателефонувавши на номер відділу (05341) 91-2-43 чи номер системи БПД 0(800)213-103.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора