Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Четверта сесія: співпраця та прийняття важливих рішень

Дата: 12.07.2021 13:50
Кількість переглядів: 822

Фото без опису

12 липня селищний голова Людмила Милашевич провела пленарне засідання четвертої сесії Семенівської селищної ради восьмого скликання, участь в якому взяв депутат Полтавської обласної ради Володимир Куцовол.

На порядок денний було винесено 72 різнопланові питання. Принципова та цілеспрямована попередня робота в постійних комісіях сприяла ефективному і виваженому процесу прийняття рішень на пленарному засіданні.

Четверта сесія є прикметною з огляду на  низку визначальних моментів для подальшого удосконалення роботи представницького органу місцевого самоврядування  в інтересах територіальної громади.

 

Кадрові призначення:

 

Секретарем Семенівської селищної ради обрано Юлію Єлагіну. Обрання відбувалось шляхом таємного голосування.

Заступниками селищного голови з питань діяльності виконавчих органів затверджено Світлану Неіленко, Юрія Стеценка, Сергія Чинчика, керуючим справами (секретарем) виконавчого комітету – Людмилу Лопату.

                                                   

Утворення старостинських округів:

 

Прийнято рішення «Про утворення старостинських округів Семенівської селищної ради».  та затверджено Положення про старосту Семенівської селищної територіальної громади. 

Загалом в громаді утворено 5  старостинських округів, а саме:

Заїчинський - з центром в с. Заїчинці, що складається із сіл: Заїчинці, Бакумівка, Середине, Тройняки, Біляки, Поділ, Грицаї,  Василівка, Білогуби, Брусове, Чаплинці;

Устимівський   - з центром в с. Устимівка, що складається із сіл: Устимівка, Вербки, Герасимівка, Єгорівка, Малинівка, Шепелівка;

Криворудський -   з центром в с. Крива Руда, що складається із сіл: Крива Руда, Степанівка, Бурімка;

Товстівський - з центром в с. Товсте, що складається із сіл: Товсте, Новоселиця, Греблі, Бадьорівка, Слюзівка, Нова Олександрівка, Червоний Лиман, Вільне, Калинівка; 

Богданівський - з центром в с. Богданівка, що складається із сіл: Богданівка, Байрак, Курганне, Великі Липняги, Малі Липняги, Рокити, Нова Петрівка, Осокори.

 

Структура відділів та підрозділів, Положення про відділи:

 

Депутати проголосували за прийняття рішень з питань:

  • Про внесення змін та введення в дію структури Виконавчого комітету Семенівської селищної ради на період з 13.07.2021 по 30.09.2021;
  • Про внесення змін та введення в дію структури Виконавчого комітету Семенівської селищної ради на період з 01.10.2021 по 31.12.2021.;
  • Про внесення змін до структури комунальної установи «Об’єднаний трудовий архів»; 
  • Про внесення змін до структури відділу управління майном Семенівської селищної ради;
  • Про затвердження та введення в дію структури  КУ «Центр надання соціальних послуг»  Семенівської селищної ради;
  • Про затвердження та введення в дію структури управління соціального захисту населення та праці Семенівської селищної ради;
  • Про затвердження та введення в дію структури  Відділу культури та дозвілля Семенівської селищної ради;
  • Про затвердження та введення в дію структури  КЗ «Семенівська дитяча мистецька школа»;
  • Про затвердження та введення в дію структури КЗ «Центральний будинок культури Семенівської селищної ради»;
  • Про затвердження та введення в дію структури КЗ «Семенівська центральна бібліотека».

Також  затверджено Положення про сектор охорони здоров’я Виконавчого комітету Семенівської селищної ради, відділ містобудування, архітектури, та розвитку територій виконавчого комітету Семенівської селищної ради та відділ житлово –комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Виконавчого комітету Семенівської селищної ради, що є кроком до розширення сфери надання послуг  жителям громади.

Звіт селищного голови:

Депутати взяли до відома звіт Семенівського селищного голови Людмили Милашевич про роботу селищної ради та її виконавчого комітету за 2020 рік, який було представлено на розгляд сесії.

Бюджет громади:

Рішенням сесії  внесено зміни  до показників бюджету Семенівської селищної територіальної громади на 2021 рік із врахуванням першочергових потреб в різних напрямах життєдіяльності.

Депутати  проголосували також за  виділення співфінансування до Полтавського обласного бюджету на придбання комбінованої дорожньої машини на базі самоскиду КрАЗ 5401С2 в розмірі 50 відсотків вартості та співфінансування до Полтавського обласного бюджету на забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання доріг загального користування місцевого значення.

Також виділено кошти на лікування двох дітей, які потребують невідкладної допомоги.

 

                                                                        Майно громади:

Продовжується активна робота із впорядкування  майна громади. з метою ефективного його використання. Вчергове прийнято низку рішень про закріплення майна за відділами та структурними підрозділами з метою  ефективного його використання.

 

                                                                     Проєктна діяльність:

Залучення проєктних інвестицій для розвитку громади на сьогодні є одним іх пріоритетів, тож депутати  підтримали  проєкти рішень:

  • Про надання дозволу на проведення коригування кошторисної частини  проєкту «Капітальний ремонт будівлі дитячого садка за адресою: вул.Гагаріна, № 1/5 в смт. Семенівка Семенівського району Полтавської області»;
  • Про надання дозволу на проведення коригування кошторисної частини проєкту «Реконструкція  нежитлової будівлі кінотеатру під центр дозвілля за адресою: вул. Незалежності, 38/1 в смт. Семенівка Семенівського району Полтавської області»; 
  • Про надання дозволу на проведення коригування кошторисної частини проєкту «Капітальний ремонт площі по вул. Незалежності, № 44 в смт.Семенівка Семенівського району Полтавської області».

 Програми територіальної громади:

Затверджено Програму розвитку інформаційної сфери в Семенівській селищній раді на 2021-2022 роки, Програму розвитку дорожнього господарства Семенівської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки, Програму розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель на території Семенівської селищної ради на 2021-2022 роки.

Також до частини  діючих програм внесено відповідні зміни.

 

Регуляторна політика:

Прийняттям цих рішень встановлено ставки єдиного податку для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, ставки і пільги при сплаті земельного податку на території Семенівської селищної ради, транспортний податок, податок на нерухоме майно, туристичний збір на 2022 рік..

 

Е- врядування:

Хоча на засіданнях комісій депутати висловлювали різні погляди з приводу цієї теми, але на пленарному засіданні дійшли згоди щодо необхідності впровадження електронного врядування як дієвого інструменту підвищення продуктивності роботи, тим більше, що це питання активно вписується в контекст державної політики діджиталізації.  

 

Підсумки четвертої сесії:  

Загалом депутатами підтримано 71 проєкт рішення, окрім одного:  "Про надання згоди на виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності Семенівської територіальної громади".

У розділі «Різне» виступив депутат селищної ради Валерій Книш, який зосередив увагу на питаннях роботи щодо боротьби зі стихійними сміттєзвалищами, співпраці виконавчого апарату з депутатами,  удосконаленні інформаційної політики.

Конструктивність пленарного засідання  відзначив депутат обласної ради Володимир Куцовол та висловив сподівання, що така  змістовна співпраця стане основою подальшої депутатської діяльності. Принагідно привітав селищного депутата Тетяну Тарапунець з високими спортивними досягненнями на щорічній Всеукраїнській спартакіаді органів місцевого самоврядування, яка нещодавно проходила в м.Чорноморськ.

На завершення пленарного засідання селищний голова Людмила Милашевич подякувала колегам за співпрацю та порозуміння щодо вирішення важливих для громади питань.

 

 

 

 

                         

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора