A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведено щотижневу нараду у селищного голови

Дата: 26.07.2021 16:01
Кількість переглядів: 404

 Фото без опису

26 липня під головуванням селищного голови Людмили Милашевич проведено щотижневу нараду, на якій розглянуто питання «Про хід оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2021 року».

    Доповідала начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради Наталія Петухова. Вона розповіла про кількість дітей, які охоплені оздоровчими послугами цього літа, в тому числі дітей пільгових категорій, форми і види оздоровлення та відпочинку.

   Загальна чисельність дітей віком від 6 до 18 років у закладах загальної середньої освіти Семенівської селищної ради у 2020-2021 навчальному році складає 1556 учнів. Заплановано охопити  дітей  оздоровленням та відпочинком під час літньої оздоровчої кампанії в кількості 690 осіб, що становить 44,3% від загальної чисельності.

Одним із пріоритетів соціальної політики Семенівської селищної ради є оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки. Незмінним залишалося завдання щодо стовідсоткового оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, дітей з інвалідністю та дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. 

     Літня оздоровча кампанія стартувала з відкриття 12 таборів з денним перебуванням на базі 10 закладів загальної середньої освіти , які працювали у поточному році в 1 зміну  тривалістю 14 робочих днів.

       Цього року  у таборах з денним перебуванням відпочинковими послугами охоплено 362 дітей, з них пільгової категорії — 287 осіб.

     Під час роботи оздоровчих таборів здійснювались заходи з чітким дотриманням вимог Постанови Головного санітарного лікаря України від 08.06.2021 року № 5 «Про затвердження протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)»  щодо належного догляду за дітьми, режиму харчування, денного відпочинку, прогулянок.
       Приділялась особлива увага пропаганді здорового способу життя, залученню дітей до регулярних занять фізичною культурою і спортом.
Діти разом з вихователями вивчали історію рідних сіл, перебували в природному середовищі, біля пам’ятників, відвідували Криворудський дендропарк, здійснювали екскурсії до міст області. Адміністраціями закладів загальної середньої освіти, де утримуються на балансі закладів  шкільні автобуси, було забезпечено підвезення дітей до таборів з денним перебуванням та у зворотному напрямку.

Семенівською  селищною радою станом на 20 липня придбано путівки для оздоровлення 24 дітей у позаміські табори області.

Протягом травня – липня оздоровлено 2 дітей у державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек» та 2 дітей у державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія».

У бюджеті Семенівської селищної ради були передбачені кошти на здешевлення вартості путівок до позаміських оздоровчих таборів.

        Кошторисом на 2021 рік з місцевого бюджету було передбачено     346150 грн. на проведення оздоровчої кампанії влітку 2021 року ( 90400 грн. - на організацію та проведення  роботи таборів з денним перебуванням при закладах загальної середньої освіти; 255750 грн. – співфінансування на придбання путівок у стаціонарні дитячі заклади оздоровлення та відпочинку).  Із обласного бюджету виділено субвенцію в розмірі 170500 грн. для придбання путівок у позаміські оздоровчі табори області.

        Оздоровча кампанія 2021 року триває протягом року і перебуває на постійному контролі відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради.

          На нараді підбито підсумки роботи за попередній тиждень: про стан виконання планових показників бюджету, роботу ЦНАПу, управління соціального захисту населення та праці з питань призначення субсидій, відділу культури та дозвілля, служби у справах дітей, відділу управління майном,  КП «Комунальник» доповідали їх керівники.

        Також обговорено питання підготовки матеріалів на розгляд чергової сесії селищної ради.

       За результатами розглянутих питань дано відповідні доручення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора