A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Робота без документального оформлення трудових відносин з роботодавцем – одна з характерних прикмет нашого часу

Дата: 30.07.2021 08:15
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

Робота без документального оформлення трудових відносин з роботодавцем – одна з характерних прикмет нашого часу. Хоча більшість роботодавців дотримуються трудового законодавства, чимало таких, які його порушують.

Саме з метою інформування щодо наслідків нелегального   працевлаштування та в рамках інформаційної кампанії «Працюй безпечно» 29 липня 2021 року на зустріч до клієнтів Семенівської районної філії Полтавського ОЦЗ запросили головного інспектора Управління  Держпраці в Полтавській області Владислава Ковтуна.

 Досить час то суб’єкти господарювання (особливо це стосується малого бізнесу) платять своїм працівникам дві заробітні плати – офіційну і неофіційну (зарплату «в конвертах»), що здається вигідним як для роботодавця, так і для самого працівника, але в результаті призводить до негативних наслідків. Працівники сьогодні не бачать проблем в отриманні «тіньової» зарплати, так як до кишені надходять «чисті доходи», але в майбутньому такі робітники позбавляють себе соціальних гарантій.

Владислав Миколайович поінформував присутніх про негативні наслідки нелегальної праці для найманих працівників. Зокрема, це відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника, – права на відпустку, страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на оплату листків непрацездатності (у тому числі на час вагітності та пологів). Громадяни також втрачають право на пенсійне забезпечення та можливість отримання державної допомоги у разі втрати роботи. Неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та повністю залежить від роботодавця та його дій по відношенню до працівників.

Наприкінці зустрічі Владислав Ковтун наголосив, що кожен громадянин, як роботодавець, так і найманий працівник, повинен бути соціально відповідальним, дбати про своє майбутнє вже сьогодні і розуміти, що легальна праця і заробітна плата - це гарантія соціальної захищеності.

     Більше цікавої інформації читайте за посиланнями:



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора