Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Cелищний голова Людмила Милашевич провела нараду з лікарями та керівництвом КП «Семенівський центр ПМСД» та КП "Семенівська лікарня" Семенівької селищної та Оболонської сільської ради

Дата: 13.08.2021 14:31
Кількість переглядів: 193

Фото без опису12 серпня Cелищний голова Людмила Милашевич провела нараду з лікарями та керівництвом КП «Семенівський центр ПМСД» та КП "Семенівська лікарня" Семенівької селищної та Оболонської сільської ради. Під час зустрічі обговорили проблемні питання, що виникають під час роботи в комунальних підприємствах. Зокрема і питання, яке хвилює жителів громади з приводу потрапляння лікарні у список на закриття.

Виступили головний лікар КП «Семенівська лікарня» Олександр Романюк та директор КП «Семенівський центр ПМСД» Тамара Мазанько.

Головний лікар Олександр Романюк розповів, про проблеми установи. «У Семенівській лікарні за останній рік значно скоротилися доходи від НСЗУ (Національна служба здоров’я України). Насамперед складнощі виникають при укладанні договорів з НСЗУ на основі недостатнього кадрового забезпечення, слабкої матеріально-технічної бази», — зауважив у своєму виступі головний лікар. На сьогодні заклад КП «Семенівська лікарня» підписав договори з Національною службою здоров’я України на 7 пакетів медичних послуг, а саме: 1) медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах ( профілактика,спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація.; 2) діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини та підозрою на ВІЛ; 3) хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах; 4) стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій; 5) стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах; 6) мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям; 7) стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям. Крім того, розповів про ряд вимог від НСЗУ, які зараз лікарня надавати не в змозі, через недостатність матеріально-технічної бази та інше.

Відтак, Людмила Милашевич зауважила, що закладам охорони здоров’я необхідно визначитися з переліком медичних послуг, яких потребує місцеве населення та які заклад може надати, зважаючи на матеріально-технічне та кадрове забезпечення, та укласти можливі ще контракти з НСЗУ. Підходити до цих питань потрібно зважено, аби медична галузь працювала на благо жителів громади.

Обговорення проблемних питань медицини проходили жваво, кожен з лікарів мав можливість висловити своє бачення та пропозиції щодо ефективності роботи медичних установ.

Директор КП «Семенівський центр ПМСД Тамара Мазанько наголосила на тому, що однією з найбільших проблем підприємства є брак медичного персоналу. Великим фінансовим навантаженням на підприємство є утримання фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів. Національна служба здоров’я України укладає договори про медичне обслуговування населення із закладами охорони здоров’я, які мають відповідати Вимогам до надавача послуг з медичного обслуговування населення, затвердженим постановою КМУ від 28.03.2018 р. №391, зокрема передбачає наявність умов для медичного обслуговування та вільного доступу до будівель і приміщень надавача медичних послуг маломобільних груп населення.

Акцентувала увагу на тому, що нині ведеться активна кампанія вакцинації проти COVID-19 і головним завданням на сьогодні є вжиття заходів для подолання цієї хвороби .

За словами селищного голови необхідно докласти максимум зусиль, щоб КП «Семенівська лікарня» працювала, але велика робота лежить на відповідальності керівників самих закладів. Відтак, вчасно та правильно уклавши контракт на медичні послуги, заклади охорони здоров’я отримають більше коштів від держави, а громадяни – якісні медичні послуги на місцевому рівні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора