A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семінар для осіб, що перебувають на обліку в Кременчуцькому районному секторі № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області

Дата: 15.09.2021 16:56
Кількість переглядів: 223

Фото без опису

14 вересня 2021 року для осіб які перебувають на обліку у Кременчуцькому районному секторі № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області заступник начальника відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Зайченко Олена спільно із представником Семенівської РФ Полтавського обласного центру зайнятості Тетяною Баранцовою провели правопросвітницький семінар.

Олена Зайченко розповіла про відповідальність за вчинення домашнього насильства. Домашнє насильство це дії фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь. Крім того, було роз'яснено поняття та способи застосування термінового заборонного припису та обмежувального припису щодо кривдника.

За вчинення домашнього насильства передбачена відповідальність Кодексом України про адміністративні правопорушення у виді штрафу від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин, або адміністративний арешт на строк до семи діб. Також відповідальність за домашнє насильство передбачена Кримінальним кодексом України у виді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років. Яка відповідальність чекатиме на кривдника залежить від тяжкості вчиненого діяння, особи кривдника та потерпілого та інших обставин справи.

Після інформаційної частини семінару, працював консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де присутні мали змогу отримати роз’яснення з правових питань. В ході прийому було надано правові консультації та роз'яснення з поставлених питань. Також повідомлено про роботу відділу «Семенівське бюро правової допомоги» та можливість отримати правові консультації безпосередньо у відділі за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341) 91-2-43, а також про можливість зареєструватися на сайті безоплатної правової допомоги в кабінеті клієнта за посиланням https://cabinet.legalaid.gov.ua/ та отримувати правові консультації он-лайн. Відвідувачі мали змогу отримати інформаційно-методичні матеріали з роз'ясненнями на правову тематику.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора