A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Кожній дитині потрібен світ, де можна сміятися, танцювати, співати, вчитися, жити в світі і бути щасливим. (МалалаЮсуфзай)

Дата: 23.09.2021 11:49
Кількість переглядів: 465

Фото без описуКожній дитині потрібен світ, де можна сміятися, танцювати, співати, вчитися, жити в світі і бути щасливим. (МалалаЮсуфзай)

Що ж робить дітей щасливими?Насамперед – це увага і турбота батьків. Як би ви не були зайняті на роботі або в домашньому господарстві, знаходите можливість спілкуватися зі своїми дітьми, гратися з ними, балуватися та займатися. Дитині просто необхідно відчувати, що мама і тато її розуміють, підтримують і люблять. Слова любові дитина має чути і коли добре і коли погано, і коли  злиться або ображається на вас, і коли вередує і бавиться.

Щасливе дитинство може бути тільки в тих дітей, які живуть у щасливих сім’ях. Тут діти не помічають свого щастя, як повітря, яким дихають. Вони природно і гармонійно розвиваються, живуть своїм багатобарвним життям.

Роль сім’ї у вихованні дітей – велика і відповідальна. Батьки є першими вихователями, які зміцнюють і загартовують організм дитини, розвивають її мову і мислення, волю і почуття, формують її інтереси, прагнення, смаки, здібності, виховують любов до знань, допитливість, спостережливість, працьовитість. Сім’я в доступних їй межах і формах дбає про їхній гармонійний розвиток, здійснює  розумове, моральне, естетичне і фізичне виховання дітей.

В останні десятиліття відбулися глибокі зміни соціально-економічних умов життя суспільства, які знову зробили актуальною проблему виконання батьками обов'язків щодо виховання своїх дітей.

Законодавство про охорону дитинства ґрунтується на Конституції України, Конвенції ООН про права дитини (1989р.), міжнародних договорах, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також інших нормативно-правових актах, що регулюють суспільні відносини у цій сфері. Як зазначено в Декларації ООН по правах дитини (1959р.), "дитина, внаслідок її фізичної і розумової незрілості, потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист як до, так і після народження".

За невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності: адміністративної (стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей»);                       цивільно – правової (статті 1178 – 1183 Цивільного кодексу України);       сімейно – правової (стаття 164 «Підстави для позбавлення батьківських прав»); кримінальної (стаття 166 Кримінального кодексу України (далі – КК ) «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування»). Неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей означає бездію, у результаті якої обов’язки по вихованню виконуються неякісно, не в повному обсязі. 

Служба у справах дітей Семенівської селищної ради спільно з КУ «Центром надання соціальних послуг» селищної ради, працюють для того, щоб діти, які проживають в сім'ях, де батьки неналежним чином виконують свої батьківські обов’язки, відчували свою необхідність, піклування та доброзичливе ставлення до себе.

З метою соціального захисту неповнолітніх до установ, організацій службою у справах дітей селищної ради направлено 115 клопотань.Станом на 23.09.2021 року проведено обстеження умов проживання 91 дітей з 47 сімей, складені відповідні акти, батькам, опікунам/піклувальникам надані рекомендації.

Інтереси та права дітей мають стояти на першому місці, за будь-яких обставин. Вчинки дорослих впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора