Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Селищний голова Людмила Милашевич провела щотижневу робочу нараду

Дата: 05.10.2021 15:57
Кількість переглядів: 326

Сьогодні, 5 жовтня, Семенівський селищний голова Людмила Милашевич провела щотижневу робочу нараду за участю заступників голови, секретаря селищної ради, керуючої справами виконавчого комітету, начальників структурних підрозділів виконавчого комітету  та керівників комунальних установ селищної ради.

У ході наради обговорили питання про стан запобігання поширенню гострого распіраторного захворювання  COVID-19 у Семенівській територіальній громаді та  про стан підготовки до опалювального періоду установ Семенівської селищної ради.

Директор Семенівського центру первинної медико-санітарної допомоги Тамара Мазанько детально розповіла про хід вакцинації в громаді. На сьогодні  проведено 5630 щеплень з початку  вакцинації. На цей час в достатній кількості  вакцини  AstraZenecaCoronaVacPfizer.   Доповідачка закликала працівників селищної ради бути відповідальними за життя та здоров’я себе та оточуючих і провести щеплення від цієї страшної хвороби.

Завершується процес підготовки  до опалювального сезону. Проте, не вирішених проблем на сьогодні багато.

 У структурі Відділу культури та дозвілля є  4 підвідомчі заклади (Центральний будинок культури із філіями, Дитяча мистецька школа, Центральна бібліотека з філіями, краєзнавчий музей). З них: опалюються газом – 2 установи, твердим паливом – 13, електроопалення у 7 закладах.

 У 7 філіях ЦБК відсутня система опалення (Вереміївська, Василівська, Брусівська, Чаплинська, Бакумівська, Богданівська) та у Будинку культури цукрозаводу.

        Усі заклади культури у повній мірі були забезпечені енергоносіями відповідно до встановлених лімітів. Але зі зміною цінових пропозицій на ринку енергоносіїв ситуація значно ускладнилась. Постачальник газу в односторонньому порядку розриває угоди. Наразі ведеться робота з підготовки та проведення тендерних торгів на забезпечення закладів культури газовим опаленням. Для забезпечення дровами  теж триває процедура тендерних торгів. Проведено розрахунки фінансових потреб для оплати енергоносіїв за новими розцінками та сформовано пропозиції до бюджетної комісії селищної ради.

Стан готовності автономних котелень закладів культури: автономних котелень – 3, з них 2 готові повністю, ремонтів не потребують, 1- не функціонує (котельня колишнього РБК). Планується провести поточний ремонт пічного опалення у 2 закладах. На даний час проведено:

перевірку стану утеплення вікон та дверей будівель;

здійснено перереєстрацію точок обліку електроенергії та їх повірку;

проведено огляд систем опалення закладів культури, визначено проблеми та завдання.

        У вересні проведене технічне обслуговування газового обладнання, наладка автоматики безпеки котлів, пусконалагоджувальні роботи та ін.

         Оформлення актів  стану готовності теплового господарства закладів до роботи в опалювальний період 2021-2022 років заплановано провести до 10 жовтня.

Відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради на виконання вимог Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду розроблено план організайно-технічних заходів з підготовки теплових господарств навчальних закладів до опалювального періоду 2021-2022 років. Для відновлення пуску газу в Семенівському ЗЗСО І-ІІІ СТ. №1 імені М.М. Хорунжого, Семенівському ЗЗСО І-ІІІ ст.. №2, Заїчинському, Криворудському, Устимівському ЗЗСО І-ІІІ ст. надаються послуги з монтажу засобів обліку природного газу, які планується завершити до 10 жовтня 2021 року — говорить спеціаліст І категорії відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради  Лариса Гаркава. Також проводиться робота щодо перевірки димових та вентиляційних каналів газифікованих теплогенераторних та твердотопливних котелень, сигналізаторів загазованості, замірів опору електромереж та контурів заземлення закладів освіти, яку планується завершити в найкоротші терміни. Укладено договір з ТОВ «КРЕМЕНЧУКГАЗ СЕРВІС» на технічне обслуговування газифікованих теплогенераторних протягом року  на суму 99850 грн. Проведено тендерні процедури на закупівлю вугілля кам’яного в кількості 152,8 тонн на суму 577584 грн., пелет – 58 тонн на суму 227940 грн., дров — 176 м3 на суму 199000 грн., що складає 100% від потреби.

Директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради Любов Вакула поінформувала, що у рамках підготовки до опалювального сезону КУ «ЦНСП» Семенівської селищної ради було укладено договір постачання природного газу (рамковий) з ТОВ НК «Нафтогаз України», замінено газові котли для опалення приміщення  КУ «Центр надання соціальних послуг»  за адресою вулиця Воїнів Інтернаціоналістів,15.

Начальник відділу  управління майном Володимир Романенко проінформував, що  ведеться робота з підготовки об’єктів, які знаходяться в оперативному управлінні відділу,  до роботи в осінньо-зимовий період.   Процедура  закупівлі газу на  відкритих торгах  не відбулась через відсутність пропозицій газопостачальних компаній. У зв’язку з цим  є можливість застосувати переговорну процедуру (скорочену). Також відділом заключено угоду  на постачання 40 м3 дров твердих порід деревини для опалення приміщень колишніх сільських рад. Вирішується питання забезпечення дровами інших об’єктів, які знаходяться в оперативному управлінні.

По завершенню наради селищним головою було наголошено на  питанні вакцинації, яке й надалі є актуальним, адже визначає, яким буде соціально-економічне життя в громаді. Крім того,  надано ряд доручень  керівникам структурних підрозділів та  установ з питань підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, визначено конкретні терміни проведення першочергових робіт.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора