A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

В області вже зайнята майже половина ліжок для хворих на коронавірус – Віктор Лисак

Дата: 18.10.2021 12:42
Кількість переглядів: 171

Фото без опису В області вже зайнята майже половина ліжок для хворих на коронавірус – Віктор Лисак

Ситуація на Полтавщині з поширенням  COVID-19 напружена. Щодня зростає кількість як нових випадків захворювання, так і смертей. Про це в понеділок, 18 жовтня, під час апаратної наради в голова Полтавської ОДА доповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак.

Фото без опису«Наразі  у стаціонарах області на лікуваванні перебувають 719 пацієнтів. Це 46% завантаженості ліжко-місць в лікарнях. Прийнято рішення щодо додаткового розгортання мережі закладів охорони здоров’я, які прийматимуть пацієнтів з COVID-19, – зазначив головний медик області. – На минулому тижні ми мали високу цифру діагностованих випадків захворювання на COVID-19 – 739 випадків, з яких 16 – смертельних. Можу  з впевненістю сказати, що всі випадки смертей пацієнтів виникли через відсутність у них вакцинації, та наявності низки супутніх хвороб». 

Він додав, що не допустити ріст захворювання та вимушений перехід до «червоної» карантинної зони здатна лише активна вакцинація населення та дотримання протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що з 21 жовтня пасажирські перевезення  між областями будуть дозволені лише за умови, якщо у членів екіпажу та пасажирів будуть в наявності відповідні ковід-сертифікати про вакцинацію чи негативні ПРЛ-тести. Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів автобусами, авіацією чи залізницею. Для дітей до 18 років вимог щодо ковід-сертифікатів немає. Для міських та внутрішньообласних перевезень усе поки залишається без змін. 

Наразі на Полтавщині, як і в усій Україні, триває п’ятий і найбільш масштабний етап вакцинації проти COVID-19. На сьогодні в області вже вакциновано першою дозою 370 тисяч осіб, із них 301 тисяча повністю завершила курс щеплення.

Все, що потрібно знати про вакцинацію в Полтавській області за посиланнямhttps://www.adm-pl.gov.ua/news/use-shcho-potribno-znati-pro-vakcinaciyu-...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора