A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 12:54
Кількість переглядів: 241

Фото без опису

 

Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається сьогодні, 3 грудня. Відзначення цієї дати мобілізує підтримку громадськості для розв'язання найважливіших питань, що стосуються соціальної інтеграції людей з інвалідністю, сприяє підвищенню обізнаності про проблеми інвалідності й привертає увагу до переваг інклюзивного суспільства, доступного для всіх.

????Саме тому осіб з інвалідністю – клієнтів служби зайнятості запросили на вебінар ????за участю керівника відділу Семенівське бюро правової допомоги Тетяни Новобранець.

????Тетяна Олександрівна зауважила, що інвалідність не є перепоною до повноцінного життя, це не вирок й не покарання. Люди з інвалідністю є повноправними членами суспільства, які потребують трішечки більше уваги та піклування, створення відповідних умов. Оскільки зайнятість є однією зі сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю, надаючи роботу таким працівникам, роботодавець не тільки виконує норму закону щодо працевлаштування інвалідів, забезпечує себе ефективними працівниками, а й допомагає цим людям бути рівноправними членами суспільства. Досить часто при працевлаштуванні та в процесі реалізації права на працю у осіб з інвалідністю виникають питання щодо того, якими трудовими правами вони наділені.

???? Фахівець служби зайнятості Тетяна Баранцова поінформувала присутніх, що працевлаштування людей з інвалідністю – важливий напрямок роботи служби зайнятості. Державна служба зайнятості, відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню особам з інвалідністю з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) на вільні та новостворені або пристосовані для них робочі місця, заявлені роботодавцями. Також було обговорено право осіб з інвалідністю на додаткові пільги та привілеї в порівнянні з іншими працівниками.

????По закінченню вебінару слухачі мали змогу проконсультуватися із фахівцем БПД та отримати індивідуальні консультації щодо проблемних питань.

???? Відзначення цього дня - це нагода пригадати усім, що допомога, рівні можливості, гідність, увага, людяність і турбота – це не порожні слова. Від них залежить рівень цивілізованості нашого суспільства.

Більше цікавої інформації читайте за посиланнями:

- https://www.facebook.com/semeniwkaRCZ

- https://pol.dcz.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора