Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

На щотижневій нараді обговорили напрямки життєдіяльності громади

Дата: 13.12.2021 11:34
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

 На щотижневій нараді, яку провела  селищний голова Людмила Милашевич, заслухали керівників структурних підрозділів, обговорили різні напрямки життєдіяльності та розвитку громади.

Селищний голова наголосила, що  грудень — надважливий місяць і потребує особливої уваги всіх служб та відділів.  Тому, кожен керівник має приділити максимум зусиль своєму напрямку діяльності задля оперативної та злагодженої роботи.

Крім того,  потрібно готувати   матеріали до чергової сесії селищної ради.

За повідомленням  КП «Семенівського центру ПМСД» станом на 10 грудня 2021 року проведено 10760 щеплень від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.Всього щеплено 5731 особу. 

Протягом тижня було вакциновано:

Дата

Населений пункт

Кількість проведених щеплень

Всього

04.12.2021

Семенівка

9

9

05.12.2021

Веселий Поділ

6

6

06.12.2021

Семенівка

Веселий Поділ

Крива Руда

Степанівка

50

20

6

14

90

07.12.2021

Семенівка

Біляки

50

4

54

08.12.2021

Семенівка

Вербки

Веселий Поділ

45

29

8

82

09.12.2021

Семенівка

Крива Руда

Веселий Поділ

Біляки

29

7

18

8

62

10.12.2021

Семенівка

Товсте

Греблі

Веселий Поділ

Біляки

42

18

7

3

3

73

 

 

 

 Начальник центру надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради Ірина Зубчук розповіла,   що  з 1 грудня 2021 року набрав чинності Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні». Детально зупинилась на основних нововведеннях серед яких це — 

-скасування процедури проставлення штампу до паспорта у формі книжечки;( реєстрація проводиться лише шляхом внесення цих відомостей до реєстру ТГ: лише за наявності відомостей про нерухоме майно в ЕДРРП.

- запроваджено процедуру декларування місця проживання (перебування);

- збільшено плату за реєстрацію/декларування місця проживання (перебування); з 1 грудня  він становить 34,05 гривень; з порушенням терміну 56,75 гривень;

- запроваджено можливість для мешканців ТОТ зареєструвати/задекларувати друге місце проживання (перебування) на підконтрольній уряду України території;

- розмежовано правовідносини реєстрації/декларування місця проживання (перебування) і майнові правовідносини щодо житлової нерухомості;

- розширено електронний обмін інформацією між органами влади, зокрема для спрощення доступу громадян до публічних послуг.

У своєму виступі Ірина Сергіївна також додала, що між  Семенівською селищною радою та Північно-Східним міжрегіональним управлінням  Міністерства юстиції  (м. Суми) укладено меморандум про співпрацю щодо надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану у частині комплексної послуги єМалятко.

Довідково: єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.   Замовляйте комплексну послугу єМалятко онлайн

Реєстрація народження за допомогою єМалятко — це:

  • зручно. За допомогою єМалятко можна замовити усі потрібні послуги для немовляти у зручний час та у зручному місці. До електронної заяви потрібно лише внести дані про маму, тата і дитину, а навпроти — послуги, які хочете отримати, поставити галочку. 
  • сучасно. Заяву єМалятко можна подати онлайн на порталі Дія. Більше не потрібно десятки різних заяв, робити ксерокопії документів та стояти у чергах.
  • швидко. Орієнтовний час заповнення заяви єМалятко — 20-30 хв, реєстрація народження відбувається протягом 1 робочого дня. 

безпечно. Подана онлайн заява єМалятко допомагає не тільки заощадити час, а й не піддавати ризику своє здоров'я та здоров'я родини у час поширення Covid-19. 

Особлива  увага наради приділялась питанню організації роботи в секторі охорони здоров’я  (завідуюча Світлана Бахаутдінова). Оскільки  питання медицини в нашій громаді стоїть досить гостро.

Людмила Милашевич наголосила  на необхідності продовжити виступи у рубриці «Актуально». Зокрема, ця робота необхідна для більш ширшого інформування населення.                

За результатами наради селищним головою було надано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів, звернуто увагу на їх повноваження, які покладені на них відповідно до чинного законодавства.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора