Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Сьома сесія: бюджет та план соціально-економічного розвитку на 2022 рік, підсумки і плани

Дата: 24.12.2021 11:49
Кількість переглядів: 354

Фото без опису

24 грудня селищний голова Людмила Милашевич провела пленарне засідання сьомої (позачергової) сесії Семенівської селищної ради восьмого скликання.

Завершальну сесію 2021 року певним чином можна вважати знаковою — не лише через прийняття документів, які визначатимуть діяльність ради та її органів із життєзабезпечення громади в році наступному, а й через атмосферу діловитості, порозуміння, взаємоповаги, що особливо оптимістично, адже фінішує перший рік цієї депутатської каденції.

Він був досить складним, суперечливим, емоційним, але спільними напруженими зусиллями представницькому органу громади, керівництву ради вдалось звести до спільного знаменника найвразливіші точки дотику, що сприяло суттєвому зростанню коефіцієнту ефективності роботи.

Попередній продуктивний розгляд питань в постійних комісіях дав змогу на пленарному засіданні оперативно та злагоджено прийняти важливі рішення.

Тож відтепер маємо бюджет громади  та план соціально-економічного розвитку на 2022 рік.

Окрім цих  визначальних документів, прийнято також низку рішень щодо внесень змін до діючих програм на цей рік, встановлено ліміти споживання енергоносіїв для виконавчих органів ради, затверджено звіти до фінансових планів  закладів охорони здоров’я.

Депутати  проголосували  за затвердження на подальший період  цільових  програм, які стосуються різних напрямів життєдіяльності, а саме:

  • Програму підтримки діяльності громадської організації ветеранів Семенівської селищної громади на 2022- 2023 роки;
  • Програму «Поліцейський офіцер громади» Семенівської територіальної громади на 2022-2023 роки;
  • Програму забезпечення діяльності відділу управління майном Семенівської селищної ради на 2022-2025 роки;
  • Програму «Творча обдарованість» на період з 2022 року по 2026 рік;
  • Програми «Національно-патріотичне виховання дітей та молоді Семенівської селищної ради» на період з 2022 року по 2027 рік;
  • Програму «Організація харчування здобувачів освіти закладів дошкільної та загальної середньої освіти на 2022 рік».

Прийнято також рішення «Про встановлення батьківської плати за харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та дошкільної освіти Семенівської селищної ради у 2022  році», «Про умови оплати  селищного голови Семенівської селищної ради у 2022 році».

І все ж кількісну перевагу знову утримували  питання земельних відносин, що свідчить про їх високу актуальність для громади. Всього прийнято 35 рішень щодо затвердження проєктів землеустрою та технічної документації із землеустрою, проведення земельних торгів у формі електронного аукціону.

На завершення пленарного засідання виступили депутати Валерій Книш, який запропонував  на початку 2022 року розглянути питання доцільності та можливості створення наглядових рад при комунальних підприємствах, та Василь Голодний, котрий проінформував щодо відповідей на його депутатські запити, звернувши увагу на необхідність використання можливостей щодо економії коштів.

Селищний голова Людмила Милашевич, підсумовуючи роботу за рік, що минув від місцевих виборів, подякувала депутатам за активну діяльність, конструктивну критику, наполегливість у розв’язанні проблем громади, подякувала головам комісій та фракцій за результативну роботу, насамперед Валерію  Книшу за високопрофесійність у вирішенні бюджетних питань та Віктору Юрченку за слушні пропозиції юридичного характеру. Висловила подяку депутату Сергію Кисліченку за благодійну допомогу, а також депутату обласної ради Володимиру Куцоволу за активну підтримку та відстоювання інтересів громади на обласному рівні, зокрема, тих масштабних проєктів, які планується реалізувати в недалекому майбутньому.

Селищний голова та депутати в своїх виступах у прикрашеній новорічними атрибутами залі щиро привітали колег і всіх присутніх з прийдешніми традиційно улюбленими святами, побажали здоров’я, миру, благополуччя, злагоди в родинах, подальшої плідної роботи, оптимізму, реалізації задумів та планів.

P.S.  В якості ремарки варто додати, що всього з початку восьмого скликання  на семи сесіях (а це 16 пленарних засідань) депутати селищної ради  прийняли 777 рішень.

В нумерології  число 7 вважається гарним знаком, тож хай це буде гідним завершенням 2021-го та вдалим стартом нового року, коли піднесена святкова атмосфера  перейде в ритм буднів та налаштовуватиме всіх на нові здобутки!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора