Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Обговорено актуальні питання медицини

Дата: 05.01.2022 15:29
Кількість переглядів: 265

 

Фото без опису

Людмила Милашевич: первинна ланка медицини  найнеобхідніша в громаді. Саме від рівня якості медичних послуг залежить здоров’я мешканців нашої громади.

У цьому контексті на робочій нараді говорили селищний голова Людмила Милашевич, заступник селищного голови Юрій Стеценко, депутат Семенівської селищної ради Тетяна Тарапунець, завідуюча сектором охорони здоров’я Світлана Бахаутдінова та директор КП «Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Семенівської селищної та Оболонської сільської ради Тамара Мазанько.

Депутат Семенівської селищної ради Тетяна Тарапунець стурбована станом медичного обслуговування та забезпечення лікарськими  засобами в селах громади, зокрема в селах  Степанівка та Крива Руда.

Станом на 05 січня  2022 року з лікарем Степанівської амбулаторії ЗПСМ  укладено   1143 декларації,  кількість населення   1738    жителів.

 «Від тоді, як  аптека перестала працювати, проблема постала досить гостро»,— говорить Тетяна Григорівна. Адже в період пандемії на COVID-19, збільшення кількості гострих респіраторних вірусних інфекцій кожна сім’я потребує ліків, які можна придбати лише в центрі громади.

А як бути людям похилого віку, інвалідам, сім’ям з малолітніми дітьми, соціально незахищеним верствам населення? Доїхати в Семенівку не всі швидко зможуть, а лікуватися потрібно вчасно. Такі незручності викликають справедливі нарікання населення.

Позиція керівників  полягає в тому, що усі проблемні питання необхідно детально обговорювати та діяти виключно в інтересах жителів громад.

Варто відзначити,  що робота збереження та надання якісних медичних послуг є досить  клопітка та включає в себе чимало аспектів.

Тож на підставі усіх заслуханих аргументів вирішили провести переговори    щодо укладання договорів з фармацевтичними підприємствами на постачання лікарських засобів у села громади  та вирішення на місцевому рівні питання організації їх реалізації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора