Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

КП «Семенівський центр ПМСД» запрошує на ревакцинацію бустерною дозою вакцини проти COVID-19

Дата: 19.01.2022 13:10
Кількість переглядів: 153

На зображенні може бути: 1 особа

Запрошуємо на ревакцинацію бустерною дозою вакцини проти COVID-19 людей віком від 18 років, оптимальний термін введення вакцини становить від шести до дев'яти місяців.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною раніше була щеплена людина. Тим, хто отримали перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech рекомендовано ревакцинуватися Pfizer, а за її відсутності бустерну дозу можна зробити іншою вакциною, згідно з дозволеними в Україні схемами.

"Відповідно до офіційних рекомендацій, людина, яка отримала щеплення CoronaVac може отримати бустер CoronaVac або Pfizer. Ефективність після трьох доз CoronaVac складає на рівні 88-90%. Після CoronaVac плюс бустер Pfizer - ефективність в середньому 92-95%", - повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він додав, що оптимальний термін введення бустерної дози становить від шести до дев'яти місяців. Якщо ж людина хоче зробити бустерну дозу раніше цього терміну, то вона її не отримає. Втім, зробити бустерне щеплення можливо і після 9 місяців після проведення базового (дворазового) щеплення проти COVID-19.

Адміністрація КП " Семенівський центр первинної медико-санітарної допомоги"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора