A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чим визначено правила ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців ?

Дата: 24.01.2022 09:28
Кількість переглядів: 118

Фото без описуОблік товарних запасів

Запитували? Відповідаємо.

Чим визначено правила ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців ?

Наказом Міністерства фінансів України №496 від 03.09.2021 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку», що набрав чинності з 26.11.2021 визначено правила ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, які відповідно до З Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями  зобов'язані вести облік товарних запасів.

 

Які штрафні санкцій застосовуються за порушення порядку ведення обліку товарних запасів?

Відповідно до вимог статті 20 ЗУ №265/95-ВР до суб'єктів господарювання, що здійснюють реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку за рішенням контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі вартості таких товарів, які не обліковані у встановленому порядку, за цінами реалізації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

      Нагадуємо! До 1 вересня 2022 року в Україні триває компанія  одноразового (спеціального) добровільного декларування - цивілізований спосіб легалізації доходів. Більш детальна інформація за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya .

Реквізити рахунків для сплати податків розміщені за посиланням (https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/ ).

          Додаткову  інформацію можна отримати за телефоном  ІДД ДПС України 0 800 501 007

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора