A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Офіційне працевлаштування, трудова міграція та експлуатація праці. Шахрайтво при працевлаштуванні

Дата: 27.01.2022 13:42
Кількість переглядів: 246

Небезпека нелегального працевлаштування, як і заробітної плати «в конверті», полягає не стільки в тому, що бюджет позбавляється коштів у вигляді несплачених податків та відрахувань до Пенсійного фонду, а й у тому, що громадяни ризикують в першому випадку втратити право на пенсію, а в другому – її частину, оскільки при її обчисленні враховується розмір зарплати.

Так, з метою 25 січня 2022 року для осіб, які перебувають на обліку в Семенівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості за участі головного юриста сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Олени Зайченко проведено семінар на тему: «Офіційне працевлаштування, трудова міграція та експлуатація праці. Шахрайтво при працевлаштуванні».

Завідувач сектору активної підтримки філії Тетяна Баранцова  поінформувала, що незважаючи на роз’яснення в засобах масової інформації та вимоги чинного законодавства, працевлаштування у правовому полі для багатьох сьогодні є серйозною проблемою.  Для роботодавця нелегальна праця може принести нестабільність у діяльності, відсутність відповідальності працівника, можливість безкарного заподіяння матеріальної шкоди, неналежне виконання трудових обов’язків.

Для найманого працівника неоформлені трудові відносини несуть нестабільність щодо можливого припинення трудових відносин у будь-який час і без належного обґрунтування, повну відсутність соціальних гарантій, передбачених державою для найманих працівників і у майбутньому – мізерні пенсії.

Працівник бюро повідомила присутнім про основні чинники, що спричиняють міграцію, наслідки трудової міграції, групи ризику торгівлі людьми.

Особливу увагу було приділено найвідомішим шахрайським схемам, які застосовуються злочинними посередниками та на що потрібно звертати увагу при працевлаштуванні та виїзді за кордон з метою працевлаштування, аби не потрапити у пастку шахраїв, де можна перевірити інформацію про посередницьку фірму, яка надає послуги по працевлаштуванню за кордон та інформацію про роботодавця.

 

Більше цікавої інформації читайте за посиланнями:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора