Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Восьма позачергова сесія: впроваджено систему електронного голосування

Дата: 28.01.2022 12:35
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

28 січня селищний голова Людмила  Милашевич провела пленарне засідання восьмої позачергової сесії Семенівської селищної ради восьмого скликання.

У нинішньому році це перша сесія, депутати розглянули 23 питання.

Сесія прикметна місцевою новацією - впровадженням системи електронного голосування ГОЛОС, що сприяє значному підвищенню ефективності пленарних засідань та має суттєві переваги в плані підготовки і обробки сесійних документів.

Всі питання попередньо обговорювались в постійних комісіях, враховано рекомендації  щодо  внесення  поправок та змін до окремих проєктів рішень. Принагідно нагадаємо, що спочатку подавалось 24 проєкти, але відповідно до рекомендацій питання «Про затвердження Комплексної програми «Питна вода» на території Семенівської селищної територіальної громади на 2021-2026 роки» направлене на доопрацювання і буде  розглянуте пізніше.

Тож депутати  проголосували за прийняття таких рішень:

  1. Про внесення змін до показників бюджету Семенівської селищної територіальної громади на 2021 рік.
  2. Про затвердження заходів щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів на 2022-2023 роки.
  3. Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти у 2022 році.
  4. Про затвердження Інструкції з діловодства в Семенівській селищній раді Кременчуцького району Полтавської області та виконавчих органах Семенівської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області.
  5. Про умови оплати праці та преміювання працівників Семенівської селищної ради та її виконавчих органів.
  6. Про уповноваження на внесення рішень щодо адрес об’єктів будівництва та об’єктів нерухомого майна до Реєстру будівельної діяльності.
  7. Про затвердження звітів про незалежну оцінку комунального майна (нежитлових будівель).
  8. Про прийняття у комунальну власність Семенівської селищної ради безхазяйного нерухомого майна та взяття його на баланс Виконавчого комітету Семенівської селищної ради.
  9. Про закріплення майна, що є комунальною власністю Семенівської селищної ради, за  відділом управління майном Семенівської селищної ради на праві оперативного управління.
  10. Про закріплення майна, що є комунальною власністю Семенівської селищної ради, за Службою у справах дітей Семенівської селищної ради на праві оперативного управління.
  11. Про  внесення змін до рішення  першої  сесії  Семенівської   селищної ради восьмого  скликання  від 30.12.2020 року  «Про  затвердження «Комплексної  програми   розвитку цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації (події) Семенівської селищної територіальної громади  на 2021 - 2025 роки».
  12. Про  внесення змін до рішення  другої  сесії  Семенівської   селищної ради восьмого  скликання  від 15.01.2021 року  «Про    затвердження «Програми   забезпечення  мобілізаційної  підготовки  на  території   Семенівської селищної територіальної громади  на 2021 - 2025 роки».
  13. Про затвердження Комплексної програми розвитку поводження з твердими побутовими відходами на території Семенівської селищної територіальної громади  на 2022 -2026 роки
  14. Про затвердження Програми поводження з побічними продуктами тваринного походження та забезпечення діагностики і оперативного виявлення збудників інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин, на території Семенівської селищної територіальної громади
  15. Про затвердження Програми приватизації об’єктів комунальної власності Семенівської селищної територіальної громади на 2022-2025 роки
  16. Про затвердження Переліку об’єктів комунальної власності Семенівської селищної територіальної громади, що підлягають приватизації в 2022 році.
  17. Про затвердження Переліку адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради, у новій редакції.
  18. Про утворення робочої групи з обстеження технічного стану очисних споруд в селищі Семенівка.
  19. Про визначення відповідальної особи за підготовку документації до  земельних торгів.
  20. Про надання дозволу ФГ «Товсте» на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у подальшому для проведення земельних торгів у формі електронного аукціону.
  21. Про проведення земельних торгів у формі  електронного аукціону на земельну ділянку з кадастровим номером 5324555100:30:005:0005
  22. Про проведення земельних торгів у формі  електронного аукціону на земельну ділянку з кадастровим номером 5324555100:30:003:0243
  23. Про проведення земельних торгів у формі  електронного аукціону на земельну ділянку з кадастровим номером 5324587600:05:001:0158                                    

В розділі «Різне» виступили депутати Валерій Книш, Лариса Власюк, Василь Голодний, які порушили певні напрями життєдіяльності громади, зокрема, питання розвитку спорту та визначення пріоритетності окремих його видів в населених пунктах Семенівщини, надактуальну нині проблему реформування системи шкільного харчування, питання економії ресурсів, деякі моменти організації дозвілля дітей тощо.

Також Валерій Книш та Віктор Юрченко висловили певні зауваження та пропозиції щодо удосконалення роботи в режимі електронного голосування.

Селищний голова Людмила Милашевич звернула увагу на необхідність дотримання депутатської етики у ділових взаєминах із відділами та структурними підрозділами ради, об’єктивну подачу інформації, особисту відповідальність депутатів та посадовців, а також подякувала за активну роботу в стартовому застосуванні електронної ситеми голосування  та конструктивні пропозиції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора