A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЦНАП інформує: оновити відомості про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи потрібно до 11 липня 2022 року

Дата: 01.02.2022 08:07
Кількість переглядів: 356

 

Прийнятий 06 грудня 2019 року Закон України № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон № 361-ІХ) спрямований на захист прав та законних інтересів громадян, суспільства і держави шляхом визначення правового механізму запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Нагадаємо, що відлік строку оновлення інформації про кінцевого бенефіціарного власника (далі – КБВ) в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) розпочався з 11 липня 2021 року та мав завершитися 11 жовтня 2021 року. Проте, в жовтні термін подання відомостей про КБВ та структуру власності юридичної особи було подовжено до 11 липня 2022 року.

Тобто, якщо юридична особа вже подала інформацію до 11 жовтня, повторно звертатися до державного реєстратора з цього питання у 2022 році немає необхідності.

Зобов’язання щодо оновлення відомостей про КБВ залишилося незмінним, лише продовжено строк для такого оновлення з метою сприяння розвантаженню суб’єктів господарювання та державних реєстраторів.

Щодо процедури щорічного підтвердження відомостей про КБВ, то вона має розпочатися після завершення процедури оновлення зазначених відомостей незалежно від того чи була оновлена інформація у 2021 році чи у 2022 році, тобто з нового календарного року, а саме з 1 січня 2023 року. Наприклад, якщо юридична особа зареєстрована 15 липня, то обов’язок щодо подання документів, тобто щодо підтвердження актуальності відомостей про КБВ, які вже мають бути оновлені у ЄДР, в неї виникає з 15 липня 2023 року.

Нормами чинного законодавства чітко врегульовано, що відомості про КБВ мають щорічно підтверджуватися протягом 14 календарних днів з дати державної реєстрації створення юридичної особи, а не з дати запису в ЄДР, коли відомості щодо юридичної особи, держреєстрація якої була проведена до 1 липня 2004 року, внесені до вказаного реєстру.

Відповідно до статті 17 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» для оновлення інформації про кінцевих бенефіціарних власників державному реєстратору подаються наступні документи:

1) заява про державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу до Єдиного державного реєстру;

2) структура власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства;

3) витяг, виписка чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні її місце знаходження, - у разі, якщо засновником юридичної особи є юридична особа - нерезидент;

4) нотаріально засвідчена копія документа, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи, - для фізичної особи - нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, - для фізичної особи - резидента.

Реєстраційна дія до 11 липня 2022 року проводиться без сплати адміністративного збору.

Оновити інформацію про кінцевих бенефіціарних власників Ви можете у Центрі надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради за адресою смт. Семенівка, вулиця Незалежності, 44, к.107 з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00.

Додаткова інформація за телефоном +380979200509 або електронною адресою cnap-semenivka-sr@ukr.net

Ми працюємо для Вас!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора