Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Приватизація земельної ділянки під житловим будинком

Дата: 01.02.2022 12:04
Кількість переглядів: 225

На сьогоднішній день для жителів громади залишається актуальним  питання приватизації земельної ділянки під житловим будинком.Фото без описуТож шановні  громадяни, жителі громади, якщо житловий будинок належить Вам на праві власності, проте земельна ділянка перебуває у вашому фактичному користуванні і право власності чи право користування на неї не оформлено,  то тоді дана інформація буде для Вас корисною, адже на сьогоднішній день в такому випадку  громадянину не подрібно   звертатися до органу місцевого самоврядування з проханням надати дозвіл на розроблення документації із землеустрою.

Для власника житлового будинку шлях приватизації  можна розбити на декілька кроків, а саме:

1 крок –  необхідно звернутись до землевпорядної організації для розробки документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд. Відповідними спеціалістами буде проведено геодезичну зйомку території ділянки, будівель та споруд, які на ній розміщені. За цими результатами буде сформовано план земельної ділянки,  складено технічну документації із землеустрою та внесено відомості до Державного земельного кадастру на основі вищевказаної документації.

2 крок – подання документів до місцевої ради для прийняття рішення на сесії про передачу у власність земельної ділянки. Рішення вищевказаного органу є підставою для реєстрації права власності на земельну ділянку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

3 крок – реєстрація права власності на земельну ділянку у відділі центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Відповідно до статті 121 Земельного кодексу України отримати безоплатно у приватну власність земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) можливо у таких розмірах: у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара.

Відділ земельних відносин виконавчого комітету Семенівської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора