Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведено методичну нараду для фахівців із соціальної роботи

Дата: 04.02.2022 14:54
Кількість переглядів: 212

Фото без описуСьогодні, 4 лютого, проведено методичну нараду для фахівців із соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради. Підведено підсумки роботи за минулий рік. Розглянуто питання щодо організації роботи працівників відділення соціальної роботи у 2022 році. Основна увага зверталась на надання якісних соціальних послуг жителям громади, зокрема вразливим категоріям населення, сім’ям з дітьми та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

В роботі наради взяла участь заступник директора ЦНСП Тетяна Хмельницька, представники служби у справах дітей та сектору охорони здоров’я Семенівської селищної ради, працівники спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Нараду провела завідувачка відділення соціальної роботи Жанна Омельченко.

Досягнення позитивних дієвих результатів у вирішенні проблемних питань родин; особлива увага сім’ям, в яких батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, в інтересах дітей та з метою захисту їх прав; раннє виявлення  сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах  з метою вчасного надання їм необхідної допомоги – збереження сімейного середовища для дитини, запобігання вилученню дітей із сімей, допомога соціально неадаптованим сім’ям у набутті навичок відповідального батьківства та пошуку власних ресурсів для самостійного розв’язання життєвих проблем сім’ї; перевірка цільового використання коштів державних допомог, інформаційно-просвітницький напрямок – головні пріоритети в роботі відділення.

До відома, у 2021 році відділенням отримано 297 повідомлень щодо сімей/осіб, які можуть перебувати у складних життєвих обставинах. З них, за висновками оцінок потреб, на облік та під соціальний супровід взято 110. Здійснено перевірок цільового використання державних допомог – 225.

Звертаємо увагу, що послуги, які надаються фахівцями із соціальної роботи, безкоштовні. До відділення соціальної роботи може звернутися кожен, хто потребує допомоги, турботи, розуміння, інформації, спілкування. Для вирішення необхідного питання, за потреби, будуть залучені фахові спеціалісти. Відділення соціальної роботи є доступним і мобільним. Послуги можуть надаватися за місцем проживання/перебування особи/сім’ї (вдома), у приміщенні надавача соціальних послуг, за місцем перебування особи/сім’ї поза межами приміщення надавача соціальних послуг (зокрема на вулиці). Гарантуємо професіоналізм і конфіденційність.

Звертаємось також до усіх небайдужих громадян: якщо ви бачите, що поряд з вами страждає, перебуває у складних життєвих обставинах дитина, особа, родина; якщо Ви самі потрапили у складну життєву ситуацію, яку не можете подолати самостійно – повідомте нас чи звертайтесь (вул. Незалежності, 44, к.414, к.415, тел. 050-736-0121). Також Ви можете звернутися до фахівця із соціальної роботи за місцем проживання.

 

                             Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»

                                      Семенівської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора