Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулася робоча нарада:обговорено актуальні питання життєдіяльності громади

Дата: 09.02.2022 15:57
Кількість переглядів: 361

                     

Фото без описуУ селищній раді сьогодні відбулась робоча нарада з актуальних питань життєдіяльності громади. У ній взяли участь заступники селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Неіленко, Сергій Чинчик, Юрій Стеценко, начальник відділу земельних відносин Григорій Шквир та начальник Центру надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради Ірина Зубчук, завідувач сектору охорони здоров’я Світлана Бахаутдінова, директор КП «Семенівський центр ПМСД» Семенівської селищної та Оболонської сільської ради Тамара Мазанько, спеціалісти відділу земельних відносин та діловоди відділу організаційної роботи апарату ради, інформаційної політики та кадрової роботи виконавчого комітету Семенівської селищної ради.
Нарада пройшла під головуванням селищного голови Людмили Милашевич. Цього разу значна частина питань стосувалася плану заходів щодо підвищення рівня вакцинації населення громади проти гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, надання адміністративних послуг, ведення погосподарських та земельно-кадастрових книг.
Як розповіла завідувач сектору охорони здоров’я Семенівської селищної ради Світлана Бахаутдінова, станом на ранок 09 лютого серед жителів територіальної громади виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Отримують лікування в амбулаторних умовах (вдома) під наглядом сімейних лікарів 27 осіб.
Загалом проведено 12454 щеплення від гострої респіраторної хвороби COVID-19. Всього щеплено 6214 осіб. На сьогодні важливо продовжувати вакцинацію. У Семенівській територіальній громаді для цього є всі можливості. Однак, на жаль, темпи вакцинації у громаді знизилися.

Для того, щоб убезпечити літніх жителів громади від важких наслідків коронавірусної хвороби, необхідні спільні зусилля представників громад, медиків, місцевих лідерів думок та усіх небайдужих. Саме вони можуть надавати літнім людям необхідну інформацію про те, чому для них дуже важливо щепитися, чому це безпечно, де і як можна вакцинуватися, а також допомогу безпосередньо в отриманні щеплення від COVID-19.
За словами директора Семенівського центру первинної медико-санітарної допомоги Тамари Мазанько необхідно дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України з профілактики коронавірусної інфекції та проведення щеплення від цієї хвороби. Це найефективніший на сьогоднішній день метод профілактики. За даними статистики серед щеплених в рази зменшуються випадки захворювання. У щеплених перебіг захворювання протікає в значно легшій формі. За даними спостережень, особливо вразливою є категорія населення віком 60 років і старші та особи всіх вікових категорій, які мають супутні захворювання. Не зволікайте з прийняттям рішення про вакцинацію від COVID -19, бережіть себе, потурбуйтеся про здоров’я і життя близьких та рідних вам людей.

Селищний голова зауважила, що маємо збільшити динаміку вакцинації жителів Семенівської громади! Щеплення — єдиний спосіб зупинити пандемію. На сьогодні ми продовжуємо інформаційно-роз’яснювальну роботу спільно з усіма працівниками виконавчого комітету. Фахівці КУ "Центр надання соціальних послуг" Семенівської селищної ради безпосередньо інформують громадян серед населення, вікової категорії 60+.
Наступною обговорювали тему ведення погосподарських та земельно-кадастрових книг. Начальник відділу земельних відносин Григорій Шквир наголосив, що спеціалісти відділу земельних відносин будуть і надалі співпрацювати з діловодами щодо оновлення даних по земельних ділянках, які перебувають у власності та користуванні громадян. Він додав, що діловодам необхідно в електронній формі вести облік власників земельних ділянок, де буде відображена повна інформація як про власника, так і про земельну ділянку.

Заслухано питання порядку денного щодо надання адміністративних послуг: порядок, строки, вимоги щодо якості. Інформувала начальник Центру надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради Ірина Зубчук. Кожен з присутніх у залі активно обговорював проблемні моменти в цій роботі та шляхи їх вдосконалення. Також розглянули питання проведення організаційних заходів щодо поліпшення обслуговування заявників в Центрі надання адміністративних послуг.
За результатами наради надані окремі доручення щодо вирішення нагальних питань.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора