Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Семенівці відбулося покладання квітів з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 13:54
Кількість переглядів: 201

Фото без опису15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-тя річниця виведення радянських військ з Афганістану. Ця дата обрана  не випадково, адже в цей день у 1989 році, після десятирічної війни, було завершено виведення військ з Афганістану. Цього дня ми віддаємо глибоку шану мужності та героїзму воїнам-інтернаціоналістам, які з честю та гідністю виконували свою непросту місію. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, кому не судилося повернутися з воєн у Алжирі, Анголі, Бангладеші, Угорщині, В’єтнамі, Єгипті, Іспанії, Іраку, Ємені, Камбоджі, Китаї, Кубі, Лаосі, Мозамбіку, Монголії, Сомалі, Фінляндії, Чехословаччині, Югославії, Ефіопії. Та куди б не закинула доля наших земляків, яким довелося брати участь у військових операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували свій військовий обов’язок.

Цього дня біля стели Пам’яті воїнам-інтернаціоналістам в селищі Семенівка  зібралися  Семенівський селищний голова Людмила Милашевич, Оболонський сільський голова Борис Пустовойтов, голова  спілки ветеранів війни в Афганістані Леонід Шкарупа, голова ГО «Союз – Чорнобиль України» Анатолій Святний,    представник ветеранів прикордонної служби України  Микола Забара,  учасники бойових дій на території інших держав, їхні родичі та близькі,  військовослужбовці, громадськість.

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла.

Через цю війну пройшли п’ятдесят два жителі Семенівщини. Більшість тих, хто служив в Афганістані, повернулися додому: хтось цілим і неушкодженим, хтось хворим, пораненим, покаліченим. Символом тієї війни для багатьох військових став «Чорний тюльпан»: чотиримоторний транспортний АН- 12, який привозив з Афганістану тіла полеглих. На жаль, трьох наших земляків повернув додому саме «Чорний тюльпан»- Головка Миколу Петровича, Семенова Анатолія Васильовича та Семенченка Сергія Вікторовича.

Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. Уже 33 роки в ці пам'ятні лютневі дні по всій Україні зустрічаються рідні, друзі, щоб вшанувати пам'ять кожного зі своїх земляків, воїнів, які не повернулися додому.

За мужність, самовідданість, вірність військовому обов’язку, вагомий особистий внесок у розвиток суспільно-патріотичного руху і військово-патріотичне виховання молоді та  з нагоди  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав,  учасників бойових дій  відзначили подяками.

Усіх земляків, які не повернулися додому з тієї страшної війни, присутні вшанували хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя стели Пам’яті воїнам- інтернаціоналістам.

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора