A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Зустрічайте черговий електронний варіант щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник»

Дата: 02.06.2022 14:00
Кількість переглядів: 248

Зустрічайте травневий випуск  щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник»

 

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області продовжує  знайомити читачів про найцікавіші правові ініціативи, новели чинного законодавства та юридичні консультації на штальтах щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник».

Попри те, що воєнний стан у нашій державі триває, але ми поступово намагаємося повертатися до звичного ритму життя і травнений випуск видання містить у собі постійні тематичні рубрики видання і розповідає  про особливості  роботи як системи БПД, так і наших партнерів у режимі воєнного стану.

Серед актуальних тем сьогодення у черговому випуску читачі дізнаються про    особливості роботи системи БПД в Україні щодо захисту прав дітей в умовах воєнного стану.

У травневій  електронній версії газети читайте про те, що коло осіб, які  отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу розширено і наразі такою допомогою можуть скористатися ще й потерпілі від сексуального насильства та катувань, а також люди, які втратили документи.

Також  з набуттям чинності законодавчих змін, вже у листопаді, такою допомогою можуть скористатися й люди, які зазнали позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії.

У черговому випуску видання читачі також дізнаються, які новели чинного законодавства у галузі земельних правовідносин в умовах воєнного стану.  Про це у своїй публікації розповідає кандидат наук з державного управління, експерт з земельних питань, співзасновник Громадського об’єднання «Земельний фонд України» Вадим Чувпило.

 Як працюють органи місцевого самоврядування можна дізнатися із статті першого заступника голови Полтавської обласної ради, кандидата юридичних наук, Олександра Лемешка.

  З початком війни в Україні значно збільшилася кількість внутрішньопереміщених осіб, які були вимушені покинули власні домівки та шукати прихистку в інших. більш безпечних регіонах. І наразі  вони потребують не лише підтримки з боку співвітчизників, але й належного правового захисту. Про порядок виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з травня 2022 року інформує очільниця  Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації Людмила Корнієнко.

 У черговому випуску видання читачі також мають змогу ознайомитися з формами правопросвітницької роботи системи БПД в умовах воєнного стану,  дізнатися як реалізується в  області   правопросвітницький проєкт “Право знати”  та роботу тренінгового центру «PRO качай СЕБЕ» у м. Кременчуці.

         Продовжуємо висвітлювати успішні історії розвитку територіальних громад Полтавщини у рубриці «Життя ОТГ».  Як Новосанжарська ОТГ допомагає переселенцям читайте у черговому випуску видання.

         У рубриці «Людина права»  можна ознайомитися із життєвим  шляхом та професійним досвідом  Катерина Фіалкіної,  заступниці начальника відділу безоплатної правової допомоги Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Про успішні історії захисту прав клієнтів, коментарі юристів  та адвокатів читайте у постійній рубриці газети «Приклади успішного захисту».

 Найцікавіші консультацій та напрацювання  дізнавайтеся з постійних рубрик видання: сторінка адвокат консультує, сторінка Регіонального представництва Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID». Також можна ознайомитися із зразками документів.

З випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися тут.

Приємного читання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора