A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Куди звернутися у випадку домашнього насильства? Для допомоги потерпілим від домашього насильства, що проживають/перебувають на території громади, працює спеціалізована (консультативна служба)

Дата: 23.06.2022 15:49
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Куди звернутися у випадку домашнього насильства? Для допомоги потерпілим від домашього насильства, що проживають/перебувають на території громади, працює спеціалізована (консультативна служба)

      Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Війна, як і будь-яка екстремальна ситуація, загострює проблеми людей, які були й до цього. Зокрема, це стосується насильства в родинах. Коли люди, які живуть у постійному стресі, опиняються в одному приміщенні, залежать один від одного та не можуть відволіктися, нерідко виникають ситуації домашнього насильства.

     Домашнє насильство під час війни – поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Людям, які зазнали такого насильства зараз, складніше знайти вихід – вони часто обмежені у пересуванні, їм немає в кого попросити про допомогу, вони ще більше залежать від кривдників фізично та матеріально.

     Психологічне, фізичне, економічне та сексуальне - це форми, в яких може проявлятись домашнє насильство.

     Особи, які постраждали чи страждають від проявів насильницьких дій щодо них, можуть звернутися до спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Центру надання соціальних послуг Семенівської селищної ради.

Працівники служби проконсультують постраждалих осіб та їх законних представників (якщо такі представники не є кривдниками) щодо прав, заходів, соціальних послуг, якими постраждала особа може скористатися; сприятимуть ефективному розв’язанню проблем самою постраждалою особою (за підтримки фахівців соціальних служб), направлять її в разі потреби до відповідних суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству та насильству за ознакою статі; нададуть первинну психологічну підтримку та   проінформують щодо можливостей отримання послуг інших суб’єктів.

Перелік послуг, які можуть надаватися працівниками відділення: екстрене (кризове) втручання, консультування, інформування, соціальний супровід, психологічна підтримка та допомога.

     Спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування  осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі працює за адресою: смт Семенівка, вул. Незалежності, 44, каб.415. Зв’язатися із фахівцями консультативної служби можна також за телефоном: 050-736-0121.

  

                                               Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»

                                                           Семенівської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора