A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семенівський  селищний голова  Людмила Милашевич  провела робочу нараду: коротко про головне

Дата: 24.01.2023 13:19
Кількість переглядів: 151

Семенівський  селищний голова  Людмила Милашевич  провела робочу нараду: коротко про головне

 

    Відкрити світлину23 січня  селищний голова Людмила  Милашевич провела  нараду за участі заступників селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Світлани Неіленко, Юрія Стеценка  та Сергія Чинчика, керуючої справами виконавчого комітету селищної ради Людмили Лопати, керівників управлінь, відділів, підприємств та установ.

Предметом обговорення стала ситуація на підпорядкованих ділянках роботи, про яку доповіли присутні керівники.

Зокрема, директор КП «Комунальник» Олександр Сурков зазначив,  що тарифи для бюджетних організацій та інших споживачів на централізоване водопостачання, водовідведення, вивезення та розміщення твердих побутових відходів залишаються незмінними. А саме, відповідно до рішення виконкому Семенівської селищної  ради № 136 , 137 від 09.12.2021 р. Введені такі тарифи:

Для бюджетних організацій:

- централізоване водопостачання – 22,63 грн. за 1 м3 з ПДВ;

- централізоване водовідведення – 25,34 грн. за 1 м3 з ПДВ;

- вивезення твердих побутових відходів – 118,74 грн. за 1 м3 з ПДВ;

- розміщення твердих побутових відходів – 35,11 грн. за 1 м3 з ПДВ;

Для інших споживачів:

- централізоване водопостачання – 24,53 грн. за 1 м3 з ПДВ;

- централізоване водовідведення – 26,38 грн. за 1 м3 з ПДВ;

- вивезення твердих побутових відходів – 134,22 грн. за 1 м3 з ПДВ;

- розміщення твердих побутових відходів – 38,90грн. за 1 м3 з ПДВ.

Також він додав, що   крім послуг з вивезення твердих побутових відходів, водопостачання та водовідведення, організація надає додаткові послуги для населення, а саме:

- Екскаватор (БАМ) – 1034,00 грн. за 1 годину;

- Послуги асенізаційного автомобіля (викачка нечистот- одна бочка) – 578,68 грн.,

- Послуги вантажного автомобіля (САЗ) – 566,14 грн.  за 1 годину;

- Послуги ХТЗ (косарка) – 780,72 грн. за 1 годину;

- Послуги тримера (косіння) – 220,00 грн. за 1 годину;

Громадяни, які бажають скористатися послугами, що надає КП «Комунальник», можуть звернутися за адресою: смт  Семенівка, вул. Незалежності, 73.

У  ході наради обговорили  питання  про   стан запобігання поширення гострого респіраторного захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусною інфекцією  SARS COV-2 у  Семенівській громаді. Про те, яка ситуація в громаді, розповіла завідувач сектору охорони здоров’я Семенівської селищної ради Світлана Бахаутдінова.  Вона зазначила, що протягом останнього тижня зареєстровано 5 нових  випадків  захворювання на COVID-19. У порівнянні з попереднім тижнем спостерігається зниження  захворюваності  на 16%.   На сьогодні в  лікувальному закладі КП «Семенівський центр ПМСД»  наявні вакцини  CoronaVac  та Pfizer

Профілактичні та протиепідеміологічні заходи мають важливе значення для попередження та розповсюдження коронавірусної інфекції, а також сезонних ГРВІ та грипу. Про це зауважила завідувач сектору охорони здоров’я Семенівської селищної ради Світлана Бахаутдінова під час наради.

Заслухано питання про роботу  управління соціального захисту населення  та праці щодо  соціального захисту  населення громади.  Доповіла начальник управління соціального захисту населення та праці Семенівської селищної ради Алла Оніпко.

Вона зазначила, що протягом 2022 року управлінням соціального захисту населення та праці Семенівської селищної ради від жителів громади прийнято 1492 заяви на призначення усіх видів державних соціальних допомог з них: 213 на надання пільг (на придбання вугілля та скрапленого газу); 895 допомог (малозабезпеченим, багатодітним сім'ям, одиноким матерям та інші) 384 житлових субсидій. У звітному році у 2 осіб, із числа учасників бойових дій, та 5 осіб, із числа учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, прийнято документи на отримання путівок на санаторно-курортне лікування. У 21 особи прийнято документи на виплату компенсації за санаторно курортне лікування, із числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Прийнято документи на відшкодування за проїзд громадським транспортом від 7 осіб, із числа учасників бойових дій, та у 4 осіб із числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. З початком повномасштабної війни, перед органами соціального захисту населення постали нові виклики. Так, з метою забезпечення соціальних гарантій особам, які стали вимушеними переселенцями прийнято 2053 заяви. В рамках реалізації заходів Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025 роки на пільгове зубопротезування жителів громади учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС витрачено кошти в сумі 26,0 тис грн, на пільгове забезпечення ліками 39,3 тис. грн. В рамках реалізації заходів Комплексної програми соціального захисту населення Семенівської селищної ради на 2021-2025 роки (далі Програма), - надано матеріальну допомогу учасникам бойових дій, які отримали поранення або визнані інвалідами на суму 80,0 тис. грн. Виплачено кошти в сумі 463,3 тис. грн компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі. У порівнянні з минулим роком на 300% зріс цей показник.
У 2022 році внесено зміни до Програми, що дало змогу виділити 244,0 тис. грн на надання матеріальної допомоги жителям громади, які потребують довготривалого лікування. На зубопротезування учасників бойових дій витрачено кошти в сумі 10,6 тис. грн. З метою підтримки сімей загиблих військовослужбовців, з місцевого бюджету забезпечено відшкодування коштів в сумі 268,6 тис. грн на організацію поховання, зазначила Алла Михайлівна.

По закінченню наради селищним головою Людмилою Милашевич, було взято на контроль найважливіші питання, надані відповідні доручення.

Немає опису.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора