A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Як обміняти посвідчення водія за кордоном

Дата: 02.03.2023 09:21
Кількість переглядів: 162

Як обміняти посвідчення водія за кордоном

Однією з найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС залишається обмін посвідчення водія. А з огляду на кількість українців, яким довелося залишити батьківщину, дуже важливою є можливість скористатися цією послугою за кордоном.

Начальник сервісного центру МВС у Семенівці Анатолій Черевко розповів, у яких країнах вже є така можливість:

  • Українське посвідчення водія вже можна обміняти в чотирьох містах Польщі: Кракові, Гданську, Вроцлаві та Варшаві. З початку року там обміняли вже близько 3 тисяч документів. Незабаром таку послугу почнуть надавати у Туреччині, Словаччині та Чехії.

Також до польського законодавства внесли зміни, згідно з якими посвідчення водія, видане в Україні, вважається дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії документа закінчився. Це стосується всіх громадян України, які легально перебувають в Польщі, зокрема й тих, хто приїхав до 24 лютого 2022 року.

Крім того, за словами Анатолія Черевка, громадяни України, які переїхали до Туреччини на тимчасове або постійне проживання, можуть також обміняти українське посвідчення водія на турецьке без складання іспитів. Так само й громадяни Туреччини можуть в Україні без іспитів обміняти своє посвідчення водія на українське.

Такі ж угоди про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія Україна уклала з Італією, Іспанією та Об’єднаними Арабськими Еміратами.

Щоб обміняти посвідчення водія за такою процедурою, особі потрібно звернутися з документами до уповноваженого органу видачі посвідчень водія, зачекати розгляду запиту до України через посольство чи консульство й отримати документ країни, в якій вона перебуває.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора