A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Е-ключі з початку року отримали понад 4 тисячі платників Полтавщини

Дата: 10.03.2023 09:29
Кількість переглядів: 139

Е-ключі з початку року отримали понад 4 тисячі платників Полтавщини

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області протягом січня – лютого 2023 року сектором реєстрації користувачів сформовано 4119 сертифікатів відкритих ключів. З них у відокремлених пунктах реєстрації               м. Полтави – 2556 та у м. Кременчуці – 1563.

В розрізі правового статусу електронні довірчі послуги найбільше надано юридичним особам – 1066, в свою чергу фізичним особам – 854 послуги. Подали заяви про зміну статусу сертифіката відкритого ключа 405 заявників: у ВПР м. Полтави – 330, у м. Кременчук – 95.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко, тільки у лютому фахівці податкової служби сформували платникам 2229 сертифікатів відкритих ключів.

Нагадаємо, що за допомогою доступних електронних сервісів від ДПС у платників є можливість повторного формування сертифікатів за електронним запитом (https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates), де кожен користувач має змогу самостійно, у режимі 24/7, а головне – дистанційно, протягом 2 – 3 хвилин отримати новий сертифікат, який матиме строк чинності до 2 років.

Додадтоково повідомляємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2022 року № 1423 до 30 квітня 2023 року тимчасово дозволяється використовувати електронні підписи чи печатки, що базуються на сертифікатах відкритого ключа, виданих кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг без відомостей про те, що особистий ключ зберігається                   у захищеному носієві ключової інформації. 

Користуватися електронними послугами ДПС легко та швидко!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора