A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

21 ГРУДНЯ — ДЕНЬ ЗИМОВОГО СОНЦЕСТОЯННЯ

Дата: 21.12.2017 14:29
Кількість переглядів: 555

Фото без описуЦей період вважається початком астрономічної зими і зміною зодіакального сузір’я – коли Сонце вступає до знаку Козерога і повертає на весну

21 і 22 грудня – найкоротші дні в році, а ніч з 21 на 22 – найдовша. У такому положенні сонячний диск затримається впродовж 3 днів (звідки й походить власне назва «сонцестояння»).
Починаючи з неділі, Сонце почне поступово здійматися над горизонтом, його «небесний шлях» збільшуватиметься, а світовий день почне прибувати. Світловий день 21 грудня триватиме 7 годин, а до 31 грудня день вже триватиме приблизно на 6 хвилин довше.
У НАРОДІ ІСНУЄ БАГАТО ПРИКМЕТ ЩОДО ДНЯ ЗИМОВОГО СОНЦЕСТОЯННЯ. ОСЬ ДЕЯКІ З НИХ:
• Якщо ви займетеся новими справами в день зимового сонцестояння, то у вас обов'язково все вийде.
• Якою буде погода на день зимового сонцестояння, така ж буде і на Новий рік.
• Якщо у цей день з’явиться іній, то в наступному році можна чекати прекрасний урожай зернових. А якщо ж буде вітер, то буде багато яблук і груш. Дощ у цей день обіцяє теплу, але дощову весну.
• Кілька днів після зимового сонцестояння так само треба стежити за погодою. Наприклад, 25 грудня визначає характер усієї зими: якщо цей день виявиться морозним, тепла варто чекати не скоро. А мороз 29 грудня, в день пророка Огія, означає, що така погода затримається до Хрещення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора