A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

З 14 квітня 2014 року офіційно ведеться відлік днів проведення АТО

Дата: 14.04.2016 19:12
Кількість переглядів: 801

Фото без опису 

     Рівно 2 роки тому, 14 квітня 2014 року, спікер парламенту Олександр Турчинов підписав указ про проведення антитерористичної операції на Донбасі.

"Відповідно до статей 107 та 112 Конституції України постановляю: увести в дію рішення РНБО від 13 квітня "Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України", - йдеться в тексті указу.

Турчинов закликав бойовиків скласти зброю до 9 ранку 14 квітня і пообіцяв амністію для тих, хто не стріляв в українських правоохоронців, після чого указ вступив в силу.

"Для тих, хто не стріляв у наших силовиків, хто складе зброю і покине захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, я, в підписаному указі, дав гарантії незастосування проти них відповідного покарання за скоєні дії", - сказав він, однак бойовики не залишили захоплені адмінбудівлі.

12 травня самопроголошені республіки "ДНР" і "ЛНР" внаслідок проведеного невизнаного Україною референдуму проголосили свою незалежність, після чого інтенсивність бойових дій на сході країни тільки загострилася.

Зараз, за підрахунками ООН, кількість жертв конфлікту на Донбасі перевищила 9 тисяч осіб, в тому числі і 298 загиблих в результаті катастрофи малайзійського Boeing. Крім того, 15 тисяч осіб отримали поранення. За попередніми даними Генерального штабу, втрати ЗСУ становлять понад 2 тис. військових.

Основними досягненнями переговорів були мінські домовленості – перші, підписані 5 вересня 2014 року, регламентували припинення вогню, яке, тим не менше, невдовзі було порушено.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора