A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

нерест 2017

Дата: 01.04.2017 19:23
Кількість переглядів: 553

Фото без описуДо уваги рибалок Семенівської громади

Адміністрація  Національного природного парку “Нижньосульський” доводить до відома любителів-рибалок, що згідно «Режиму використання водних живих ресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку “Нижньосульський”, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05 лютого 2016 року №46., весняно-літня заборона вилову риби та інших водних біоресурсів на території Парку розпочнеться з 1 квітня та продовжиться до 20 травня 2017 р.

Під час нерестового періоду ЗАБОРОНЕНО пересування будь-яких плавзасобів, крім служби державної охорони НПП «Нижньосульський», спеціально уповноважених органів та за винятком аварійних ситуацій, проведення рятувально-пошукових заходів.

Для задоволення власних потреб громадянам, дозволяється, любительське рибальство на спеціально визначених ділянках водойм НПП (детальний опис ділянок можна переглянути на сайті Парку nppns.at.ua ДОДАТОК 2 до Режиму), окрім ділянок №13 «Острів Високий», №14 «Острів Лящівочка» , №15 «Острів Романів» на яких забороняється будь-яке добування водних біоресурсів, ділянки №3 «Перелет», на якій частково, у межах півострова Орівщина, заборонене будь-яке добування водних біоресурсів, а також обмежений доступ до ділянки №4 «Урочище Драчки», ділянка 9 «с.Мохнач». Любительське рибальство дозволене однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Загальний улов одного рибака за добу не повинен перевищувати 3кг риби та здійснюватися тільки в світлу пору доби.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вилов риб та інших ВБР, занесених до Червоної книги України. Мінімальні розміри (довжина) риб, допустимих до вилову (у свіжому вигляді в сантиметрах) у водоймах НПП зазначено у Додатку 1 до Режиму .

Також, адміністрація НПП «Нижньосульський» нагадує, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» (від 09.04.2015 №322-VIII), в період масового розмноження диких тварин з 1 квітня до 15 червня, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ проведення робіт та заходів,  які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Згідно чинного законодавства, порушення вище згаданих вимог тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність.

При виявленні порушень природоохоронного законодавства, просимо Вас повідомляти:

1.Адміністрація НПП «Нижньосульський» (смт.Оржиця,вул.Центральна,128, Оржицький р-н., Полтавська обл., тел.0535792517) ;

2. Органи місцевого самоврядування.

Джерело - Національний природний парк "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"

 

"При незаконному відлові та транспортуванні водних живих ресурсів передбачені такі штрафні санкції: судак – 903 грн., вугор річковий, сазан, щука - 602 грн., білий амур, товстолобик - 451 грн., лящ - 301 грн., лин - 210 грн., плітка - 150 грн., в’юн - 31 грн., карась сріблястий - 30 грн., плоскирка, окунь звичайний, йорж звичайний, краснопірка, бичок-ротань - 141 грн. (суми вказані за один екземпляр); верховодка за 1 кілограм - 30 грн., інші види - 30 грн. (суми вказані за 1 кг).

Дотримуючись чинних норм природоохоронного законодавства, наші водойми завжди будуть чисті та багаті на рибні ресурси для прийдешніх поколінь!" 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора