Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Круглий стіл в приміщенні відділу «Семенівське бюро правової допомоги»

Дата: 08.12.2017 20:07
Кількість переглядів: 692

Фото без опису

Круглий стіл із юридичною спільнотою

в приміщенні відділу «Семенівське бюро правової допомоги»

обговорення практичних проблем реалізації прав людини

В рамках проведення тижня права в смт. Семенівка на базі відділу «Семенівське бюро правової допомоги»  заступник начальника відділу  «Семенівське бюро правової допомоги» Вареник Олена та головний спеціаліст відділу «Семенівське бюро правової допомоги Сінельник Світлана провели Правовий круглий стіл із юридичною спільнотою та обговорили практичні проблеми реалізації прав людини.

Учасниками семінару були начальник Семенівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Полтавській області Литвиненко Інна, провідний спеціаліст відділу у Семенівському районі ГУ Держгеокадастру у Полтавській області Мокляк Юлія, заступник директора–начальник відділу соціальної роботи Семенівського Районного центру Соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Семенівської РДА Ніколенко Катерина, начальник юридичного відділу виконавчого комітету Семенівської селищної ради Зайченко Микола, спеціаліст відділу земельних відносин виконавчого комітету Семенівської селищної ради Силенко Микола, провідний інспектор Семенівського районного сектору з питань пробації Липій Ніна.

В ході проведення круглого столу було обговорено питання пов’язані із конституційними правами та свободами людини, механізмами їх втілення в життя, проблеми пов’язані із реалізацією прав людини та практичні шляхи їх вирішення.

Зокрема визначено, що до проблем реалізації та захисту прав людини і громадянина в Україні можна віднести:

низький рівень правової культури і правової свідомості переважної більшості членів нашого суспільства;

низький рівень дотримання правопорядку (законності) у житті суспільства і держави;

нерівноправність гілок та органів державної влади;

низький рівень професіоналізму у сфері політичного та державного менеджменту і його виняткова залежність від особистих й групових інтересів;

відсутність чіткої структурованості громадянського суспільства і громадського контролю за діяльністю всіх органів державної влади;

високий рівень корупції на всіх рівнях і щаблях державного і суспільного життя;

відсутність прямої обопільної залежності між людиною і громадянином та державою і суспільством.

Обговорено, що одним із основних методів розв’язання таких проблем є зокрема безумовне застосування принципу верховенства права у всіх сферах суспільного життя і державного управління.

Крім того, учасників заходу було проінформовано про порядок надання безоплатної правової допомоги, розвиток системи безоплатної правової допомоги, категорії громадян, які мають право на безоплатну первинну та безоплатну вторинну правову допомогу.

Працівниками відділу  «Семенівське бюро правової допомоги»  було повідомлено присутнім про проект Міністерства юстиції України під назвою «Я маю право», зазначено адресу сайту за якою можна знайти інформацію про даний проект та номер телефону Єдиного контакту-центру системи безоплатної правової допомоги.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора