A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Децентралізація

Дата: 24.09.2017 21:12
Кількість переглядів: 782

Фото без описуДецентралізація по всій Україні проходить із перемінним успіхом та різними темпами: є області та райони, котрі йдуть в авангарді цього процесу, а є й ті, що пасуть задніх і очікують директив «згори».

Так, у Черкаській області створено лише 10 ОТГ, у той час як на території Полтавщини їх налічується 20. «Піонерами» об’єднавчого руху в нашому регіоні були Глобинська та Семенівська громади, сформовані в 2015 р. Для того, аби вивчити досвід створення та розвитку цих ОТГ, до Полтавської області завітала делегація представників органів місцевого самоврядування із Черкащини. Ця ознайомча поїздка проходила 21-22 вересня і включала візити до двох згаданих ОТГ.
До Семенівки гості із Черкаської області прибули 22 вересня. Їхній приїзд співпав із урочистостями із нагоди 74-ї річниці звільнення селища від нацистських загарбників. Передусім, на них чекав круглий стіл, під час якого чинний голова Семенівської селищної ОТГ Людмила Милашевич розповіла про шлях створення й розвиток нашої громади. Модераторами заходу стали експерти із питань із питань децентралізації – Олександр Ісип (колишній мер м. Кобеляки (обіймав посаду 18 років!) та Юрій Ісаєв (медіаексперт).
Відзначимо, що Семенвська ОТГ одна із перших в Україні, котра найближчим часом розширить існуючі межі, адже до неї приєднаються чотири сільські ради району: Веселоподільська, Липнягівська, Товстівська та Степанівська. Зараз документи про їхнє приєднання уже знаходяться на затверджені в Кабінеті Міністрів України.

Фото без опису  Фото без опису

Фото та матеріалГолос Громади

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора