A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вічна пам'ять ГЕРОЮ

Дата: 12.02.2017 18:24
Кількість переглядів: 1913

Сьогодні 12 лютого 2017 року, минає два роки, як пішов у вічність Володимир Шульга, танкіст 30 ОМБР, який загинув у боях під Дебальцево

 

 Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали

 

 

Народився Володимир Олександрович Шульга  15  серпня  1991 року у с.Веселий Поділ Семенівського району  Полтавської області, був найменшою дитиною у щасливій,  багатодітній родині. На долю Володі випали складні  випробування – у 13 років залишився без мами, тато після  отриманої травми залишився інвалідом, разом із братом та  сестричкою його виховувала бабуся. Та це не зламало  хлопця – усі, хто його знав, відзначають його скромність,  доброту, справедливість. Після закінчення школи навчався у  Кременчуцькому училищі №7. У 2009 році Володимира  призвали на службу до ЗСУ, по якій він уклав контракт і  служив механіком-водієм 30 ОМБ. Після закінчення к онтракту короткий час перебував удома, і невдовзі знову  повернувся до військової служби. З перших днів окупації  Криму стояв на кордоні у Херсонській області. Із серпня  2014 року - боєць АТО. Брав участь у боях під Савур-  Могилою, Іловайськом, Дебальцевим, пройшов пекельні  бої.  І ось його життя обірвалося…він віддав його за мир та  спокій на нашій землі, заради усіх нас: загинув у палаючому  танку 12 лютого 2015 року поблизу с. Логвинове  Артемівського району Донецької області, прикриваючи відхід наших військ.

 

 

 

 

Указом Президента України № 553/2015  від 22 вересня 2015 року, «за мужність, самовідданість і  високий професіоналізм, виявлені у захисті державного  суверенітету та територіальної цілісності України, вірність  військовій присязі Шульга Володимир Олександрович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня  (посмертно). На честь світлої пам’яті про Володю відкрито  меморіальні дошки на Стіні пам’яті Кременчуцького  училища №7, у Веселоподільській ЗОШ І-ІІІ ст. та у НВК №1 ім. М.М. Хорунжого селище Семенівка.

Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Він поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. 

 

 

Загиблого героя не повернути, але пам’ять про нього завжди житиме в наших серцях...

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора