A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Всіх вітаю з початком Масляної

Дата: 20.02.2017 15:01
Кількість переглядів: 669

Фото без описуМасляна - це підготовчий тиждень до Великого посту присвячений в християнському сенсі однієї мети - примирення з ближніми, прощення образ, підготовці до покаянного шляху до Бога - в цьому християнська складова Масляної.

Останній тиждень перед Великим постом по церковному називають Сирною Седмицею. В продовж маслениці не їдять м'ясо, але можна вживати рибу і молочні продукти. Масляна - це час, який потрібно присвятити доброму спілкуванню з близькими, рідними, друзями, поговорити про доброчинність та добро. 
Масляна - це чудовий тиждень. Кожен християнин повинен сам для себе вирішити, наскільки він може брати участь у розвагах, наскільки вони актуальні в даний момент для його духовного життя. Спілкування з родичами і друзями за святковим столом нікому не зашкодить: є можливість зустрітися, постаратися зрозуміти іншого, з ким-то примиритися, щоб вступити в піст з чистою душею і чистою совістю. Масляна надає батькам чудову можливість подарувати дітям радість свята. 
Церква закликає пам'ятати, що ні в який час не варто веселитися, втрачаючи голову і совість. «Звичайно, маслениця - це час, коли за традицією люди ходять в гості, спілкуються за трапезою. Але не варто руйнувати себе пияцтвом або небезпечними іграми ніколи, тим більше в цей покаянний тиждень, який готує людину до Великого посту »У підготовці Церква готує віруючих до посту поступовим введенням стриманості. 
Таке приготування до посту Чотиридесятниці є давнє встановлення Церкви. Так, вже знамениті проповідники IV століття святі Василій Великий, Іоанн Златоуст, Кирило Олександрійський у своїх бесідах і словах говорили про утримання в тижні перед Великом постом. 
В перший Тиждень підготування до посту є неділя митаря і фарисея в який церква нагадує про смирення, як істинний початок покаяння і всякої чесноти, про гординю, як головне джерело гріхів, який опоганює людину, віддаляє його від людей, робить людину богоотступником. 
У Неділю про блудного сина Церква показує приклад невичерпного милосердя Божого до всіх грішників, які з щирим каяттям звертаються до Бога. 
Тиждень мясопустний називається також Тижнем про Страшний суд, так як про нього читається на літургії Євангеліє.У суботу м'ясопусного тижня , яка називається вселенською батьківської суботою, Церква здійснює поминання «одвіку мертвих всіх вірою поживших,оспівує в своїй молитві всіх наших рідних, всіх людей які були позбавленні християнського похованя, 
....І ось людина стоїть на порозі перед початком Посту. 
Є люди, які мають навик поста: їм легко, вони з радістю вступають у Великий піст. А є ті, хто тільки починає воцерковляться: їм важко, і Церква їх дуже ласкаво і ніжно веде. Як сказав преподобний Серафим Саровський, «не може людина вступити в подвиг, поки не очистить почуття», тому і нам не можна сприймати Великий піст як тільки обмеження, заборони. 
Вступаючи в цей період ,спробуємо, брати та сестри, бути терпиливими один до одного, а якщо вистачить на те сил, то і добрими супутниками один одному. Чим ближче ми підходимо до царства небесного, тим більше наближаємось до Живого Бога і один до одного. 
Пам ятайте в піст не головне їжа , а головне духовне внутрішне оновлення, очищення від усього скверного. 
В піст головне не їсти один одного!!! 
Нехай ці дні святі напередодні Великого посту принесуть мир та спокій нашій Державі, щоб ми з вами почали розуміти та чути один одного. Закликаю на всіх Вас Боже Благословіння, молюся з усіма вами про Мир і Єдність в нашій державі.

Благочинний Семенівського району

настоятель Всіхсвятського храму селища Семенівка

Архімандрит Олексій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора