A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

З сьогоднішнього дня в Україні заборонена георгіївська стрічка: що загрожує порушникам

Дата: 15.06.2017 20:26
Кількість переглядів: 757

Фото без описуЗ сьогоднішнього дня, 15 червня, в Україні набув чинності закон про заборону георгіївської стрічки. Документ напередодні опублікували в офіційному виданні "Голос України".

Відповідно до закону, за носіння георгіївської стрічки загрожує штраф від 850 до 2550 грн. При повторному порушенні - штраф складатиме від 2 550 грн до 5 100 грн.

Крім того, можливий адміністративний арешт на термін до 15 діб. При цьому георгіївську стрічку або предмети з її зображенням вилучатимуть.
У той же час заборона не поширюється на учасників Другої світової війни, у яких є нагороди, ювілейні медалі та інші відзнаки з гвардійської (георгіївською) стрічкою.
Крім того, стрічку можна використовувати в експозиціях музеїв, бібліотечних фондах, в творах мистецтва, в науковій діяльності і на оригіналах бойових знамен.
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про заборону георгіївських стрічок 16 травня. 12 червня президент України Петро Порошенко підписав документ. Закон вступає в силу наступного дня після опублікування.

Джерелоwww.segodnya.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора