Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Зустріч Благодатного Вогню

Дата: 18.04.2017 06:30
Кількість переглядів: 1349

Фото без описуСходження Благодатного Вогню — одне з найголовніших християнських чудес сучасного світу, що є символом Воскресіння Христового.

Вогонь сходить уже декілька століть у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Щоб стати свідками Божого чуда, зі всього світу щороку з’їжджаються десятки тисяч паломників. Тільки в самому храмі збирається до 10000 чоловік, решта ж чекають на площі і околицях.
В обідню пору Великої суботи з Гробу Господнього з’являються іскри, які запалюють так звану «невсипущу» лампаду. За традицією, ніхто не запалює свою свічку, доки Єрусалимський патріарх не вийде з каплиці. Зазвичай, біля входу його чекають представники різних конфесій і паломники, яким він передає священний вогонь.
Згідно з християнськими канонами, сходження Благодатного Вогню уособлює подарований Господом ще один рік життя на землі. Однак якщо диво не відбувається, то людей чекає Страшний Суд і кінець світу.
Кожного року по благодатний вогонь їде офіційна делегація від Української Православної Церкви. Після урочистої передачі Божої благодаті у Єрусалимі, священнослужителі роздають великодній вогонь представникам різних єпархій у залі офіційних делегацій аеропорту Бориспіль. Звідти диво розвозять по українських храмах, щоб віруючі мали змогу сповнитися радістю, яка засвітилася незвичним полум’ям на святій землі.
Уже традиційно священний вогонь доставляють і на Семенівщину. Цього року його урочисто зустріла офіційна делегація від Семенівської громади на чолі з архимандритом Олексієм. Потім диво Боже відвезли до Всіхсвятської церкви, де кожен прихожанин нашого району отривав можливість відчути радість зустрічі зі святим вогнем, який є добрим знаком того, що Господь поруч із нами.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото та матеріал Голос Громади

Відео Анатолій Махно


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора