A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ПРО СТАН ПЕРЕДАЧІ ВОДНИХ ОБ'ЄКТІВ ТА ЗЕМЕЛЬ ВОДНОГО ФОНДУ В ОРЕНДУ

Дата: 22.02.2018 09:06
Кількість переглядів: 1171

Фото без опису19 лютого 2018  року в облдержадміністрації відбулася апаратна нарада у голови обласної державної адміністрації з питання «Про стан передачі водних об’єктів та земель водного фонду в оренду».

 

Директор Департаменту агропромислового розвитку С.О. Фролов поінформував, що станом на 1 січня 2018 року в області налічується 2722 водних об’єкти, з них 2653 – ставки й озера, 69 – водосховища. 1775 водних об’єктів знаходяться за межами населених пунктів. Повноваження щодо їх передачі в оренду й контролю належать облдержадміністрації. З 2331 водного об’єкта, без урахування об’єктів ПАТ «Полтаварибгосп», придатний для риборозведення 1441 водний об’єкт. Відповідно 890 – непридатні для рибогосподарських потреб через тимчасову відсутність води, обміління, замулення.

Департаментом спільно з юридичним відділом облдержадміністрації проведено інвентаризацію 1036 договорів оренди земель водного фонду та оренди водних об’єктів, переданих до облдержадміністрації районними державними адміністраціями, які були ними укладені в період до набрання чинності Закону України ,,Про аквакультуру” (до 01.07.2013 року), в результаті чого встановлено: в оренді юридичних і фізичних осіб перебуває 571 водний об’єкт (ставки та водосховища), 542 з яких знаходяться за межами населених пунктів.

Інвентаризація дозволить провести аналіз договорів, термін дії яких закінчився, та повернути об’єкти орендодавцю для ефективного їх використання, шляхом виставлення на земельні торги та приведення орендних відносини в галузі рибництва у відповідність до вимог чинного законодавства.

В області ведеться робота по паспортизації водних об’єктів. В даний час виготовлено 377 паспортів.

Полтавська область є одним з найбільш перспективних рибогосподарських регіонів за обсягом вилову риби в Україні.

За оперативною інформацією видобуванню водних біоресурсів за 2017 рік становить 1435 тонн.

Підвищення обсягів вирощування ставкової риби можна забезпечити, прискоривши надання водних об’єктів в оренду, а також через державні місцеві програми розвитку рибництва.

За матеріалами: Департамент АгроПромРозвитку Полтавської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора