A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  29-а річниця з дня виведення радянських військ з республіки Афганістан.

Дата: 15.02.2018 09:40
Кількість переглядів: 646

Фото без опису    Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2004 року, 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

    Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА. Радянський Союз зобов'язався вивести свій контингент в дев'ятимісячний термін, тобто до 15 лютого наступного року.

    Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року - 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів).

    Прийміть щирі вітання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  29-ї річниці з дня виведення радянських військ з республіки Афганістан.
    15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану закінчилася страшна за своїми втратами і довга війна, в ході якої, виконання військового обов’язку стало подвигом. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.

   Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті,  Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.
В глибокій шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, з вдячністю звертаюсь до тих,  хто живе поряд з нами. 
Від усього серця бажаємо Вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра, а також щоб наші діти ніколи не знали, що таке війна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора